Naomi Vaughn gör låt till Jireel i tv-programmet Songland

Vinner avsnitt fyra av programmet med sin låt "Tell Your Friends" skriven till Jireel, får även vara med som feature på låtsläppet

Den 29-åriga RnB-artisten och låtskrivaren Naomi Vaughn är baserad i Stockholm och släppte nyligen sin debut-EP sad awkward black girl, ett projekt där vi fick höra henne stå på egna ben som artist för första gången. Hon nämnde då i ett pressmeddelande att hon tidigare varit låtskrivare åt andra artister och fortfarande är det vid sidan av sin solomusik, något hon visar prov på att hon inte glömt genom att vinna senaste avsnittet av SVTs nysatsning Songland.

Songland är den senaste tv-satsningen från SVT som går ut på att låta mindre etablerade artister få framföra sin musik för större namn inom branschen, varav varje avsnitt har en specifik artist i fokus som artisterna ska skriva för. I det senaste avsnittet är Jireel huvudpersonen och bland de tre låtskrivare som får chansen att presentera sig får vi höra YiGZAW, Bori Shoyebo och vinnaren Naomi Vaughn.

Låten ”Tell Your Friends” är en mjuk och dansant afrobeats-låt på engelska med texter om att hålla en kärleksrelation lowkey, genom att ljuga till sina vänner om att förhållandet är över. Jireel tyckte om låten så pass mycket att han bjöd in Naomi till att vara med som feature på det officiella släppet som kom samma natt som avsnittet. Dessutom framför de låten tillsammans i slutet av programmet, som du nu kan kolla om på SVT Play.

Du kan kika in avsnittet på SVT Play HÄR samt lyssna in hela ”Tell Your Friends” i DOPEST Playlist på Spotify nedan!