Nästa Nivå-talanger släpper sina debutsinglar

Fyra debutsinglar från Niklas Jeng, Ramona Abbasi, Beni Hana,& Anna Rällsjö

Tidigare i år fick Erik Lundin, Cherrie, Dani M och Lamix vara mentorer för årets begåvningar i Red Bulls talangprojekt Nästa Nivå. Tidigare i veckan släpptes Niklas Jeng och Beni Hana's singlar, i fredags släpptes Ramona Abbasi och Anna Rällsjö's låtar från vistelsen i Red Bull Studios i London.
Hur skrivprocessen gick för årets deltagare Anna Rällsjö 19 år från Stockholm, Benjamin Eriksson aka Ben Ihana 20 år från Östersund, Ramona Abbasi 17 år från Växsjö och Niklas Jeng 25 år från Stockholm, när de spelade in i London i vintras går att se i Red Bulls webb-serie Nästa Nivå.
Den 2 november släppte Beni Hana låten ”Änglar” och Niklas Jeng ”Mitt hjärta sjunger”. Igår släppte Anna Rällsjö ”How does it feel?” och Ramona Abbasi låten ”1851”. De nya talangerna har redan dragit stor publik till en gemensam spelning på Way Out West i somras och Red Bull lovar en storslagen releasefest i samband med släppen.
Läs mer om talangerna och artisterna nedan:
NIKLAS JENG
25 år från Hallunda i Stockholm. Där har han jobbat på ungdomsgård i Norsborg men har sen han var liten vetat att det är musik han vill hålla på med. ”Mitt hjärta sjunger” är svår att sitta still till. Den är inte bara ett exempel på moderna kärleksuttryck utan också på att Niklas Jeng är en artist som vågar blanda trallvänlig pop med rap och tunga beats och således skapa en rosenröd men knivskarp hiphop dänga. Under projektet hade han Dani M som coach.

ANNA RÄLLSJÖ (AnnA)
Anna Rällsjö är soul, RnB, musik. Hon är 19-år från Stockholm och har bara med en låt i bagaget övertygat att hon förtjänar en plats på den svenska musikscenen. Under Nästa Nivå blev hon coachad av Cherrie som onekligen förstått att Annas styrka är hennes röst som känns ny men ter sig bekant och bär på ungdomlig naivitet men är övertygande klok. I singeln ”How Does It Feel?” svävar hon förbehållslöst längs med tonerna då hon sjunger övertygande om att uppskatta sig själv och veta sitt värde, om integritet och om systerskap.
Singeln ”How does it feel?” är producerad av Amr Badr. 

RAMONA ABBASI
Ramona Abbasi coachades av Erik Lundin i Red Bull Studios där hon rappade om ilska och frustration, om kampen för att få tolkningsföreträde och om alla de som inte trodde på henne. ”1851” sprakar av detaljrika historier och känslofyllda rader som uppmanar till respekt och lyhördhet. Texten levereras med imponerande fart till ett passivt aggressivt beat som passar perfekt för Ramonas stil.
I Växjö där hon växt upp och fortfarande bor tillhör hiphopen killarna. Något Ramona hoppas förändra genom att rappa om feminism. ”Låten handlar om mig och om oss kvinnor och hur jag fick kriga mot de hinder killarna satte upp för mig”, förklarar hon i ett avsnitt av Nästa Nivå.
Debutsingeln ”1851” är producerad av Nisj och släpptes via Amuse den 9 november.  

BEN IHANA
Ben Ihana eller Benjamin Eriksson som han egentligen heter är 20 år från Östersund. I Ängsmon/Torvalla området jobbar han många extra skift på Willy’s för att köpa mer musikutrustning och bygga en egen studio. ”Sitta och räkna pengar på Willys, känns som en rapvideo bara det” säger han. Under Nästa Nivå hade han Lamix som som coach. Låten ”Änglar” berättar historien om ung rebellisk kärlek med ett tydligt fuck alla andra budskap. Texten är en citat-maskin och skvallrar om att Ben Ihana bär på lyrisk talang och konstnärlig träffsäkerhet.