Luka Doncic

NBA2K 22 släpps 10 september – stora nyheter avslöjas!

Med många stora tillägg utanför basketplanen

NBA-säsongen har precis avslutats och Milwaukee Bucks har krönts som vinnare, men NBA-hypen fortsätter med den nya upplagan av det mest sålda basketspelet - NBA2K. Sedan tidigare står det klart att Dallas Mavericks superstjärna Luka Doncic kommer vara på omslaget av den nya upplagan av spelserien. Alla nya funktioner kommer annonseras i augusti, men vi kan redan nu avslöja några nya funktioner.

Gameplay

Offensivt: Nya "signature moves" för många spelare. Signature moves är en speciell dribbling eller ett steg som är signifikativt för just den spelaren. Jumpshots, dunkningar och alley oops kommer vara mer skicklighets-baserade. Tidigare har det varit ett eller två enkla knapptryck - vilket nu blir lite svårare. Att kunna förstå basket sägs nu vara A och O för att kunna vara riktigt bra på NBA2K 22.

Defensivt: Blockning och shot contest-funktionen har blivit totalt annorlunda och du kommer nu ha mycket fler funktioner för att kunna styra och ställa i din defensiv. Dina defensiva stjärnspelare kan äntligen utmana de stora offensiva stjärnorna, och att ha en bra defensiv lönar sig.

Säsonger

Spelläget "säsonger" är ett spelläge som ständigt uppdateras med content och belöningar som gör att du inte förlorar intresset för spelet efter tid. Det kommer även ett helt nytt sätt att levla upp din MyPlayer och vinna priser till din spelare. Mer om det här kommer senare i augusti.

MyTEAM

MyTeam är ett spelläge där du bygger ditt drömlag med spelarkort. Spelläget kommer uppdateras kontinuerligt och det kommer komma nya spelarkort, belöningar och unika utmaningar. Nytt för i år är Draftläget som äntligen är tillbaka i NBA2K. I spelläget draft väljer du dina favoritspelare för några enstaka matcher, för att kunna tjäna belöningar genom att spela mot andra spelare som också har gjort sitt draftlag. För att kunna gå med i draften behöver du spendera dina virtuella coins - eller dina egna pengar. MyTeam har en cross-gen funktion som tillåter användaren att flytta över all sin sparade data till sin nya konsol inom samma familj. T.ex om du äger en Playstation 4 kommer du kunna flytta din sparade data till ditt Playstation 5 och samma gäller Xbox.

Neighborhood

Det hyllade spelläget har fått en helt nya makeover till PS5 och Xbox Series X|S - där spelarna kommer få uppleva en helt ny version av staden. PS4, Xboxe One, Nintendo Switch och PC-spelare kommer få bege sig ut till havs. 

PS5 och Xbox Series X|S spelarna kommer få en helt ny stad med massor av aktivitet. Ospelbara karaktärer kommer finnas runt om i staden medan MyPLAYER från hela världen kommer tävla på planerna runt om i staden för att visa upp sig. Ett helt nytt quest-system kommer finnas, kreativt content som uppdateras kontinuerligt samt nya sätt att levla din MyPLAYER. 

För resterande konsoler kommer äventyret fortsätta till havs. En hel stad har byggts på ett kryssningsfartyg mitt ute i havet. Utforska fartyget och dess planer, när fartyget hamnar på exotiska platser under säsongen så ta dig till Excursion-räknaren för att delta i olika events som sker utanför fartyget!

MyCAREER

I den här säsongen av NBA2K22 finns möjligheter i din karriär utanför basketplanen. Vill du bli fashion mogul eller hiphop stjärna? Möjligheterna finns. Du ges även möjligheten att förändra din livsstil, ju bättre din spelare blir desto mer pengar har du, vilket kan investeras i ditt egna hem. En helt ny storyline kommer presenteras senare i september.

Det här var några nyheter för det kommande NBA2K. Alla nyheter är inte avslöjade så håll utkik på Dopest för de senaste uppdateringarna om NBA2K22!