Foto: Netflix

Bekräftat: Netflix höjer priserna igen

Så mycket kommer månadskostnaden bli i Frankrike, UK & USA

Efter en tid av rykten kring att en ökning i månadskostnaderna skulle vara på gång hos streamingjätten Netflix är det nu bekräftat. Det rapporterar CNN via Netflix senaste kvartalsrapport.

"Medan vi mestadels pausade prishöjningar när vi lanserade betald delning, förblir vår övergripande strategi densamma - ett utbud av priser och planer för att möta ett brett spektrum av behov, och när vi levererar mer värde till våra medlemmar ber vi dem ibland att betala lite mer", skriver Netflix i Q3-rapporten.

Kostnaderna kommer att höjas för både Basic & Premium i USA och på fler platser globalt enligt rapporterna, men om det gäller Sverige är ännu inte bekräftat. Basic-planen är inte längre tillgänglig för nya kunder efter att ha tagits bort tidigare i år, men tidigare kunder har däremot fått behålla sina abonnemang. Basic höjs från 10$ per månad till 12$. Premium höjs från 20$ per månad till 23$. Bara förra året höjde Netflix Premiumfrån 18$, vilket göra dessa till deras mest frekventa höjningar någonsin.

Bland anledningarna till höjningarna hänvisar Netflix till arbetsmässiga svårigheter under de senaste sex månaderna på grund av strejken i Hollywood. Netflix nådde tidigare en överenskommelse med WGA, manusförfattarnas fack, men de förhandlar fortfarande med skådespelarfacket, SAG-AFTRA.