Newkid presenterar ett nytt sound på "Underbart"

Första singeln sedan Naod-collaben "Julibarn" driver ifrån hans ikoniska RnB – lyssna på singeln & läs mer om en kommande turné

Newkid är tillbaka med efterlängtad ny musik efter senaste hiten ”Julibarn” med Naod. Singeln “Underbart” blir första smakprovet mot ett mer klubbigt popsound, som fötts ur den energi han har inom sig just nu och som strävar ifrån den sensuella RnB han gjort till sitt signum. På singeln är Newkid för första gången både låtskrivare & medproducent, en del i processen att hitta nästa kapitel av sitt musikaliska uttryckssätt som han själv liknar till en bil.

”Låten målar upp en bild av explosionsartad kärlek och det är precis vart jag är i livet just nu. Jag är sjukt peppad på en ny era och känner mig lite som en driftande racerbil som jag inte kan hålla tillbaks”, säger Newkid.

Genom sina fyra album, det första redan 2011, har Newkid visat prov på att vara en skicklig genreöverskridande artist och hans låtkatalog har spelats närmare en halv miljard gånger på Spotify. Med stora hits som “Lakan”, “Kanske var vi rätt bra ändå” och Så Mycket Bättre-tolkningarna “Du måste finnas” och “Starkare” har han toppat listorna samt hyllats med P3 Guld & Grammisnomineringar.

Nu ger han fansen nästa del av den resan och i sommar ger han även tillbaka med en ny turné, bland annat med två stopp nära inpå varandra på Gröna Lund den 5:e juni och Liseberg den 8:e juni.

Lyssna på ”Underbart” på Spotify!