Foto: Pressbild

Newkid & Naod överraskningssläpper ”Julibarn”

Första samarbetet mellan de två kommer med ett knappt dygns förvarning

Den svenska RnB-innovatören Newkid och en av sommarens live-kungar Naod går samman för ett unikt samarbete när de släpper balladen "Julibarn". Över ett mjukt men ändå maffigt piano, lätta sytnhstråkar och ekande bakgrundstrummor levererar de ett emotionellt paket som Newkid gjort till sitt signum genom låtar som "Lakan", men som känns väldigt nytt för Naod.

Rågsvedsartisten har tagit den svenska musikscenen med storm efter att erövrat sommaren med platina-hiten "Dum av dej", en genombrottssingel in i mainstream för artisten som varit en av Sveriges mest konsekventa inom hiphop & RnB sedan debuten som tonåring. På "Julibarn" plockar dock Newkid och producenterna Isac Cederborg & Pontus Kalm fram sidor hos Nine som vi inte är vana vid, med inget annat än vackra resultat.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av NEWKID (@newkid.jpg)

När Newkid delade med sig av ett ögonblick ur studion, drygt ett dygn innan releasen av "Julibarn", var det utan större förvarning att deras duett var officiell och redo för världen. Där ser vi dem lyssna igenom sin skapelse med en nöjdhet i ansiktsuttrycken som säger mer än tusen ord.

Naods senaste singel "Brazil Flow" dök upp i augusti, varav senaste albumet Afronine landade under 2022. Newkid har hittills bara hunnit med två nordiska features under 2023, på norska Hkeem & Stig Brenners "Danser vidare i livet" respektive "Bare mellom oss", en cooldown från 2022 och albumet Vi.

Lyssna på "Julibarn" och mer ny musik i DOPEST Playlist!