Nicki Minaj flera timmar sen till Stockholmskonsert

Stjärnan besökte Sverige under sin 'Pink Friday 2'-världsturné – en av flera spelningar som försenats under året

⁠Nicki Minaj har haft en minst sagt problemföljd världsturné för sitt senaste album Pink Friday 2. Under ett stopp i Amsterdam hamnade hon i arresten för att ha innehaft en mindre mängd marijuana på flygplatsen, vilket innebar att hon missade en spelning i Manchester. Hon ska även ha kommit sent till flera spelningar under turnén och under onsdagskvällen den 12:e juni var det Sveriges tur.

Klockan 19.30 var förbandet DJ Boof förväntat att ta scenen, men även han var försenad. Timmarna drog ut och först vid 22.45 gjorde han entré till ”I’m The Best” från debutalbumet Pink Friday. Den närmare tre timmar långa förseningen orsakade att många i publiken gick hem, en person som Aftonbladet intervjuade tillägnade sin besvikelse direkt till Minaj: ”Man känner bara att du har ingen respekt för dina fans”.

Rapparen ska ha varit lika försenad även dagen innan, då hon spelade i Köpenhamn. Hon har själv inte uttalat sig om förseningarna, utan har istället postat hyllningar till respektive städer på X.

Arrangören har inte heller uttalat sig om förseningen eller eventuella kompensationer till fans.