Nike tar tillbaka sin Kobe Bryant-avdelning

Efter en oklar tid till följd av basketstjärnans tragiska bortgång kommer nu den officiella ”Nike Kobe” tillbaka, lanserar på Kobe Day

Nikes VD John Donahoe har meddelat att Nike Kobe återvänder den den 24:e augusti 2023, på "Kobe Day". Sedan Los Angeles Lakers-legenden Kobe Bryants tragiska bortgång i en helikopterolycka i januari 2020 har hans populära produkter med Nike varit i i centrum för många diskussioner och spekulationer. Hans partnerskap med Nike löpte ut 2021 och hans dödsbo hade enligt uppgifter inga planer på att förnya avtalet vid den tidpunkten, något som följdes av en osäker tid.

En handfull släpp och läckor från avtalets sista kollektion sipprade ut på internet under 2021, varav skon Kobe Protro 6 "Mambacita Sweet 16", som avslöjades i juni samma år, väckte ilska hos Kobes fru Vanessa Bryant, som sa att det inte skulle göras tillgänglig för försäljning och att det inte hade godkänts av varken henne eller någon annan i familjen. Allt lugnade dock ner sig relativt fort och under 2021 släpptes en hyllningssko till dottern Gigi, som också gick bort i olyckan, med Kobe 6 Protro ”Mamba Forever”.

Nu har alltså avtalet förnyats och en hel del rykten har redan börjat florera om kommande släpp. Vilka det blir exakt har inte bekräftats, men se till att hålla utkik på dopest.se framöver för info om när det är dags!