Då släpps nya Nike Uptempo x Ambush

Två färger har fått bekräftade datum medans en tidigare uppvisad tredje fortfarande är oklar

Amerikanska designern Yoon Ahn medgrundade Ambush år 2002 tillsammans med sin make Verbal (känd från Teriyaki Boyz). Märket började som en samlingsplats för kreatörer men gick senare vidare till smycken och, efter ett tag, kläder och skor. Samarbeten med BAPE, Reebok & en vänskap med Kanye West placerade Ambush på kartan internationellt och inom kort var Ahn en av mest populära och respekterade designersen inom kontemporärt japanskt och amerikanskt mode.

Samarbetet med Nike har hittills resulterat i versioner av AF1, Dunk Low och mycket mer, men nu tar de sig första gången an den sportiga Nike Air More Uptempo. Ahn har tidigare visat upp collaben genom bilder på sin Instagram, men det är först nu vi fått information om en officiell release.

Sneakern har en nubuck-överdel som pryds av den klassiska ”AIR”-texten på sidorna, tillsammans med tjocka, ”light in the dark”-skosnören. Ambush-loggan återfinns på mellansulans häl, medans deras gemensamma logotyper finns inuti skon på fotbädden. Designen görs komplett med broderade Swoosh-logotyper på tån och hälen.

Nike har nu bekräftat att collaben släpps i färgerna ”Lilac” och ”Black” den 6:e oktober via appen SNKRS till ett pris av 2 100kr (190$). Däremot saknas information om versionen ”Tan/Yellow” vi sett på Yoon Ahns Instagram, så håll utkik för mer information framöver om ett eventuellt tredje drop.