• Foto: Pressbild
  • Foto: Pressbild

Nineb Youk släpper låt med grekiska stjärnan TOQUEL

Nineb fortsätter ett produktivt 2023 med en internationell collab: ”MINA ÖGON (TA MATIA MOU)” med en grekisk listetta

Nineb Youks 2023 blir bara allt mer fyllt med musik. Albumet ULTIMA RATIO har följts av singlar som "Bland Banditer" och "Hemlighet", men han har även fått till två collabs genom året i form av albumspåret "QUESTIONS" som gästas av Sebastian Stakset och nu i somras "BAD GIRL" med gamla vännen Ricky Rich. Nu tar han sig ut på internationella scenen genom att linka upp med en av Greklands största: TOQUEL.

TOQUEL har sedan debuten 2015 toppat listorna i Grekland med såväl albumet 777 från 2019 som singlarna "Stars", "Pistoli" och "Wet". Han växte upp i den grekiska staden Heraklion i en familj med albanskt ursprung, ett perspektiv som han diskuterat och reflekterat över i sin musik.

På nya singeln "MINA ÖGON (TA MATIA MOU)" hyllar TOQUEL sitt ursprung genom att blanda sin vers med både albanska och grekiska medans Nineb kör på svenska i sina delar. I den flerspråkiga texten reflekterar de båda rapparna på hur perspektiv kan skilja sig och hur lojalitet och sorg tolkas olika. Ett snabbt beat och skarpt fokuserade melodier höjer dock låtens helhetskänsla till något som alla kan ryckas med i, oavsett vilket språk man talar.

Lyssna på "MINA ÖGON (TA MATIA MOU)" och mer ny musik i DOPEST Playlist!