• Foto: Nineb Youk via Instagram

Nineb Youk släpper nya singeln ”Bland Banditer”

Efter det uppriktiga mission statement som var albumet ”Ultima Ratio” är rapparen snabbt tillbaka med nästa släpp

2023 började starkt för Nineb Youk med en utpräglad uppladdning inför släppet av hans album "Ultima Ratio". Singlarna "Rise Up" och "DUPLANTIS" följde varandra inför releasen, varav den sistnämnda kom med en påkostad och story-driven musikvideo som senare fick sin uppföljare med videon till albumets sista spår "ÄNGLAR & DEMONER".

DOPEST intervjuade Nineb i samband med släppet av albumet och fick då en inblick i arbetsprocessen och tankegångarna bakom albumets teman. Efter en karriär som sett både toppar och dalar med stora hits som "Ghetto Prinsessa" och "Kaliber" varvat med ett längre fängelsestraff är Nineb fast besluten att med musiken som hjälp hitta den rätta vägen framåt.

"Med det här albumet vill jag visa vem jag är på riktigt. 'Ultima Ratio' betyder 'sista utvägen' på latin och det är så det är, musiken är min sista utväg", sa han då.

När han nu släpper första singeln sedan "Ultima Ratio" är det med minst lika stor hunger som vi fick höra då, ett bevis på att hans hängivelse till musiken inte stannar vid albumet. "Bland Banditer" består av en dansant produktion som fortsätter utveckla på soundet och Ninebs melodiska flow som vi hörde på tidigare tracks som "APRILLIA" . Texten står dock ut från den mjukare produktionen med råa rader om livsstilen bland banditer, ännu en uppvisning i Ninebs förmåga att måla upp kontraster i sin musik.

"Får leken tåla, när man dansar bland banditer"

Lyssna på "Bland Banditer" i DOPEST Playlist på Spotify!