Nisch samplar Lukas Graham på "7 År"

Släpper känslosam första singel från en kommande debut-EP – beskriver en turbulent uppväxt kantad av missbruk

Med genombrottet ”Relatera” visade Nisch upp en oförneklig talang för berättande med starka texter som matchas av hans känsla för rim och punchlines. Sedan dess har singlarna fortsatt komma och han har fått co-signs från flera av den svenska rapscenens största artister, inklusive Sebastian Stakset & JB.

Nu förbereder sig Nisch för sin kommande debut-EP och idag får vi höra den första biten av pusslet genom den kraftfulla singeln ”7 År”. Genom en produktion av Matte Caliste samplas den danska artisten Lukas Grahams superhit “7 Years” från 2015. Nisch skrev sin låt till en instrumental av “7 Years” enbart för att den gav honom inspiration, han trodde aldrig att han faktiskt skulle kunna sampla den. Men efter att ha skickat demo samt låtens text i dansk översättning till Lukas Graham så fick Nisch direkt tillåtelse.

”7 År” beskriver med ofiltrerad ärlighet Nischs erfarenheter under en stökig uppväxt, kantad av missbruk och fosterhemsplaceringar. Ett tema som resonerar med originalet, som också beskrev Lukas Grahams reflektioner på en turbulent barndom. Nisch är detaljerad och räds inte från att berätta de mörkaste bitarna av hur han som barn upplevde sin mammas missbruk, ett historieberättande som få andra svenska artister kan göra så ohämmat.

”När jag var fyra år gammal, jag minns hur jag låg där i kaoset
Jag kommer ihåg hur jag vakna när Soc kom och plockade upp oss på natten
Jag kommer ihåg hur jag såg mamma gråta när vi sa hejdå där i hallen
Hennes ögon var fyllda med tårar och blicken var drabbad av spriten och knarket”

Lyssna på ”7 År” och mer ny musik i DOPEST Playlist!