Snowboardvarumärket Burton och legendariska hiphopgruppen Run DMC presenterar nu en limited edition med snowboards, skor, bindningar, outdoorkläder, streetkläder, väskor och accessoarer. Kollektionerna hyllar utvecklingen av den banbrytande vision och stil som Run DMC tog till hip-hop och Burton tog till snowboarding, och ger uttryck till dess gemensamma arv inom progressivitet och kultur.

Run DMC får ofta cred för att vara en av de som förde hiphop in i den musikaliska och kulturella mainstreamen och introducerade vad som blev känt som "new-school" rap. De originella medlemmarna var Joseph "Run" Simmons, Darryl "DMC" McDaniels och Jason "Jam Master Jay" Mizell (bortgången 2002). Med hits som "It's Tricky" och "It's Like That" tog de över rapscenen under 80- och 90-talet och än idag märks deras influenser av i musikbranschen.

Det senaste droppet består av allt från Snowboards och binders, till sweatshirts och midjeväskor. Oavsett om du är i backen, på afterskin eller i stan finns det något från kollektionen att spana in.

Hela samarbetet finns tillgänglig på Burtons hemsida, men även delar av den på plats i butik. Här i Sverige hittar du den i Burton-butiken på Norrlandsgatan 20 i Stockholm. Vi DOPEST fick även möjligheten att vara med på releasen i New York tidigare under vintern, läs intervjun vi gjorde då med Burtons Creative Director AJ Margelist här!