Nytt på Disney+ – Maj 2024

Från episka animationer i Star Wars-universumet till musikdokumentärer om några av tidernas största – här är vad du inte får missa i maj

Efter att nyligen ha klivit in i den europeiska sportvärlden och slagit sig samman med streamingkonkurrenten Hulu fortsätter Disney+ att expandera på alla fronter. I maj kommer flera spännande titlar till deras utbud av filmer- och serier, inklusive avslutningar på säsonger och restaurerade filmer från 70-talet.

Vi har samlat några av titlarna du inte får missa i maj 2024. Du hittar en kort beskrivning samt en trailer under varje titel, samt releasedatum inom (parentes).

Star Wars: The Bad Batch Säsong 3 – Avsnitt 315 “The Cavalry Has Arrived” (1/5)

Säsongsavslutningen – och även den sista säsongen – på denna animerade serie följer enheten Clone Force 99:s kamp för att överleva det nybildade imperiet. De är en unik grupp med klonsoldater med genetiska mutationer som motsätter sig Order 66 och ger sig ut på flykt i början av det galaktiska imperiets dagar, en sorts insiderstory från ”The Dark Side”.

X-Men ‘97 – Avsnitt 108 – ”Tolerance is Extinction – Pt. 1” (1/5)

Den tecknade serien X-Men ’97 återvänder till den ikoniska eran på 1990-talet när X-Men hade sin storhetstid i tv. Följ ett gäng mutanter som använder sina gåvor för att skydda en värld som hatar och fruktar dem, denna månad i tre delar då avsnittet ”Tolerence is Extinction” släpps den 1:e, 8:e & 15:e maj.

Star Wars: Tales of the Empire (4/5)

Mer Star Wars kommer bara dagar efter att The Bad Batch avslutat sin säsong, då vi får ta del av fler animerade historier från  galaxen. Detta är en antologiserie i sex delar som följer tidigare släppta Star Wars: Tales of the Jedi. Denna gång riktas fokuset mot karaktärerna Barriss Offee & Morgan Elsbeth, en hämndlysten ung kvinna och en före detta Jedi som behöver ta sig fram i det hänsynslösa Galaktiska imperiet under olika tidsepoker.

Missa inte heller ”Behind the Scenes”-avsnittet Marvel Studios’ Assembled: The Making of X-Men ‘97 som släpps den 22:e maj.

Monsters at Work Säsong 2 (5/5)

Denna animerade serie är baserad på och en direkt fortsättning på den klassiska Pixar-filmen Monsters, Inc. från 2001. Den följer monstren Mike Wazowski och James P. ”Sulley” Sullivan från originalfilmen och prequel-filmen Monsters University från 2013, i deras fortsatta jobb med att skrämma världens barn, nu i rollerna som chefer, samtidigt som skratt börjar ta över industrin.

Billy & Molly: An Otter Love Story (7/5)

Denna prisbelönta dokumentär följer vänskapen mellan en man och en utter. Bill Mail och hans fru Susan bor på Shetland öarna utanför Skottland. En dag räddar de en utsvulten vild utter som simmar upp på deras brygga. Uttern, som får namnet Molly, blir en ny medlem i deras familj och ger paret ett nytt syfte med livet, en relation vi får följa tack vare detta unika arbete från National Geographic.

Let it Be (8/5)

Den må ha släppts första gången 1970 så den är tekniskt sett inte en ny titel, men just denna film är ett undantag. För första gången sedan den släpptes på bio för över 50 år sedan kommer nu Let It Be äntligen i en restaurerad version. Följ The Beatles mitt i virveln av deras upplösning och sista album i denna historiska dokumentär.

Doctor Who Säsong 14 – Avsnitt 1-3 (11/5)

Den engelska klassikern Doctor Who har pågått sedan 60-talet, med nya skådespelare för nya doktorer. Vi är just nu inne på den 15:e doktorn som spelas av Ncuti Gatwa, varav säsong 14 blir hans entré i rollen. Vi får följa Doktorn och hans följeslagare Ruby Sunday (Millie Gibson) när de reser genom tid och rum, med äventyr hela vägen från Regency-eran i England till krigshärjade framtidsvärldar.

The Beach Boys (24/5)

Denna serie är en hyllning till det legendariska bandet The Beach Boys som revolutionerade popmusiken tillsammans med sina brittiska rivaler i The Beatles, och det ikoniska, harmoniska sound de skapade som personifierade den kaliforniska drömmen. Dokumentären innehåller aldrig tidigare visat material och helt nya intervjuer med några av bandmedlemmarna som Brian Wilson, Mike Love, Al Jardine, David Marks, Bruce Johnston samt andra framstående personer inom musikbranschen, inklusive nya artister som Janelle Monáe.