Disney+ tar över Europa-fotboll i Sverige – här är matcherna som sänds

Tar över licensen från Viaplay från och med säsongen 2024/2025 – så många matcher kommer att flyttas över till Disney

Under de senaste säsongerna har Viaplay hanterat rättigheterna till UEFA Europa League & Conference League, de två turneringar som står under Champions League som Viaplay tidigare sålt Cmore (numera TV4 Play).

Tidigare under 2024 fastslogs det att Amazon Prime Video köpt loss delar av matcherna från Premier League, Viaplays största kvarvarande licens. Nu står det klart att ytterligare nedskärningar görs, då storsatsande Disney+ kliver in och tar över rättigheterna för alla 342 matcher av Europa- och Conference League från och med säsongen 2024/2025. Matcherna ska direktsändas exklusivt på Disney Plus i Sverige och Danmark och blir tillgängliga för alla abonnenter utan extra kostnad från i höst och tre år framåt.

“Av de internationella turneringarna är de här de med flest svenska lag och svenska spelare, och att vi kan erbjuda dem på Disney+ skapar helt ny nivå av variation i vårt utbud. Vi avser att superserva fotbollsälskare och fans, samtidigt som vi gör matcherna tillgängliga för en bredare publik och bygger en ny generation av fans och supportrar”, säger Hans van Rijn, VD på The Walt Disney Company Nordic & Baltic.

Det är än så länge oklart vilka k0mmentatorer, experter & programledare som kommer att sköta studion inför och under matcherna. Mer information förväntas dyka upp framöver.