Nytt på Netflix: Juli 2024

Sommaren fortsätter med en rad nya filmer, serier & dokumentärer – se trailers & datum på nyheterna du inte får missa

Under juni kom en rad efterlängtade titlar till Netflix, inklusive den avslutande delen av Bridgertons tredje säsong och den brittiska superhjälte-historian Supacell. Juli är minst lika fullspäckat med actionpackade filmer, serier och även japanska animationer.

Vi samlat några av titlarna på Netflix du inte får missa i juli 2024. Du hittar en kort beskrivning samt en trailer under varje titel.

Filmer på Netflix i juli 2024

Beverly Hills Cop: Axel F (3/7)

”Polisen Axel Foley återvänder till Beverly Hills efter att hans dotter Jane hotats till livet. Hon och Axel samarbetar med hennes ex-pojkvän och hans gamla poliskompisar John Taggart och Billy Rosewood för att öka trycket på gärningsmännen och avslöja en konspiration”

80-talsklassikern Beverly Hills Cop, eller Snuten i Hollywood som den kallas i Sverige, introducerade komikern Eddie Murphy till en helt ny publik och gjorde honom till världsstjärna. Den tredje filmen kom 1994 och efter en lång paus började produktion på en tv-serie under 2019 med Murphys son i huvudrollen. Detta blev dock aldrig av men arbetet mynnade istället ut i en fjärde film med Murphy den äldre: Beverly Hills Cop: Axel F.

The Imaginary (5/7)

”I en värld där fantasier kan leva och ätas upp av andra kan Rudger, en fantasipojke, inte ses av någon annan än sin skapare, en ung flicka vid namn Amanda. Deras gemensamma existens är begränsad till vinden i Amandas bostad, där de dyker in i hennes livliga fantasi. Alla fantasier riskerar dock att gå ett tragiskt öde till mötes: upplösning genom mänsklig glömska.”

Den japanska animation släpptes redan 2023 i hemlandet men kommer nu för första gången till den internationella publiken med en release på Netflix. Filmen är handritad av Studio Ponoc med manus av Yoshiaki Nishimura, som också producerat filmen. Om deras tidigare film Mary and the Witch’s Flower från 2017 är något att gå på kommer även denna historia bli en oförglömlig bit av animationsguld.

Serier på Netflix i juli 2024

Vikings: Valhalla – Säsong 3 (11/7)

”Sju år har gått. Harald strävar efter att bli kung av Norge, Leif söker efter det gyllene landet och Freydis söker ett lyckligt liv för sitt folk. Men kommer ens någon av trion att ta sig tillbaka till Norge med livet i behåll?”

Denna brutala serie är uppföljare till den kritikerrosade Vikings som visades på History Channel med Gustaf Skarsgård i en av huvudrollerna. Skarsgård saknas i spinoffen men även denna gång har vi svenskar med i rollerna, då Frida Gustavsson spelar Freydis, som i trailern syns vara på snudd att brännas på bål. Förbered dig för våld, romantik och dramatik i den tredje säsongen som defintivt inte är något för den överkänsliga.

Cobra Kai – Säsong 6 Del 1 (18/7)

”Med Cobra Kai utslaget ur dalen måste våra senseis och elever bestämma sig för om och hur de ska tävla i Sekai Taikai – världsmästerskapen i karate. Daniel och Johnny samarbetar för att bygga upp sitt lag igen. Men gamla fiender och nya hot står i vägen för segern.”

Likt Beverly Hills Cop kommer här ännu mer 80-talsnostalgi då Cobra Kai är baserad på de första Karate Kid-filmerna. Cobra Kai omarbetar storyn på nytt ur Johnnys synvinkel, huvudkaraktären Daniels stora rival. Serien tar vid i hans beslut att öppna ”Cobra Kai karate dojo” igen, vilket tänder gnistan i hans rivalitet med Daniel ännu en gång.