Nytt på Netflix: Juni 2024

Sommaren är här men streamingjätten har ändå gjort plats för nya filmer, serier & dokumentärer – här är nyheterna du inte får missa

Semestertiderna är här när vi äntligen kliver in i juni. Trots en stark maj månad är det nu sommaren börjar på riktigt och med det har även Netflix skruvat upp listan med premiärer. Från franska OS-skräckfilmer till fortsättningen på den populära serien Bridgerton, den här månaden finns något för alla.

Vi samlat några av titlarna på Netflix du inte får missa i juni 2024. Du hittar en kort beskrivning samt en trailer under varje titel.

FILMER PÅ NETFLIX I JUNI 2024

Under Paris (5/6)

”Sommaren 2024. Paris är för första gången värd för världsmästerskapen i triathlon på Seine. Sophia, en briljant vetenskapsman, får veta av Mika, en ung miljöaktivist, att en stor haj simmar djupt i floden. För att undvika ett blodbad i hjärtat av staden har de inget annat val än att slå sig samman med Adil, polischefen för Seinefloden.”

En skräckfilm som passande nog utspelar sig i Paris under sommaren 2024, där som bekant Olympiska Spelen tar plats på riktigt nu i sommar. Denna franska rulle kombinerar scenariot (även om det bara i triathlon i filmen) med skräckklassikern Hajen, för att bjuda på en riktigt nervkittlande upplevelse.

Black Barbie (19/6)

”Regisserad av Lagueria Davis, utforskar ’Black Barbie’ effekterna av tre svarta kvinnor på Mattel som var ansvariga för Black Barbie-debuten 1980: Beulah Mae Mitchell, Kitty Black-Perkins och Stacey McBride Irby. Genom insiderintervjuer och karismatiska återberättelser av vad som hände på Mattel dagarna före Black Barbies debut, undersöker dokumentären vikten av sann representation – och hur dockor inte bara är dockor, utan barndomssymboler som kan vara avgörande för identitetsskapande och fantasi.”

Succén med filmen Barbie under sommaren 2023 har ökat intresset för dockans historia världen över och i Black Barbie får vi ta del av berättelsen om hur tre kvinnor förändrade branschen för alltid. Denna dokumentärfilm har inte fått en officiell trailer ännu, men du kan spana in mer på den officiella X-sidan nedan!

Trigger Warning (21/6)

”Parker (Jessica Alba) är i aktiv tjänst utomlands åt den amerikanska specialstyrkan när hon kallas tillbaka till sin hemstad med den tragiska nyheten att hennes far plötsligt har avlidit. Parker, som nu äger familjens bar, återknyter kontakten med sin tidigare pojkvän Jesse (Mark Webber), hans hetlevrade bror Elvis (Jake Weary) och deras mäktiga far senator Swann (Anthony Michael Hall), samtidigt som hon försöker förstå vad som egentligen hände med hennes pappa.”

Med en blandning av action, drama, kärlek och thriller har denna Jessica Alba-ledda film allt som krävs för att höja pulsen ytterligare (om inte Under Paris räckte). Filmen har beskrivits som en kvinnligt ledd korsning mellan Rambo: First Blood och John Wick av sina producenter, vilket egentligen berättar allt du behöver veta.

SERIER PÅ NETFLIX I JUNI 2024

Bridgerton – Säsong 3 Del 2 (13/6)

”Penelope Featherington (Nicola Coughlan) har äntligen gett upp sin långvariga förälskelse i Colin Bridgerton (Luke Newton) efter att ha hört hans nedsättande ord om henne förra säsongen. Hon har dock bestämt sig för att det är dags att skaffa sig en make, helst en som ger henne tillräckligt med självständighet för att kunna fortsätta sitt dubbelliv som Lady Whistledown, långt borta från sin mor och sina systrar.”

Efter att ha påbörjats under maj månad får vi nu den andra delen av säsong 3 från Netflix storsuccé Bridgerton. Huvudkaraktären för säsongen är Penelope Featherington och hennes roll har hyllats samt skapat rubriker för sina mer explicita scener. Håll även utkik efter musiken, som vanligt tolkas nämligen moderna låtar om till klassiska stycken.

Supacell (?/6)

”En grupp på fem vanliga människor i England utvecklar oväntat nog superkrafter. De har inte mycket gemensamt förutom en sak: de är alla svarta sydlondonbor. Det är upp till en man, Michael Lasaki (Tosin Cole), att föra samman dem alla för att rädda kvinnan han älskar.”

Även om denna brittiska dramaserie inte har fått ett exakt releasedatum är det bekräftat att den har premiär i juni. Serien är skapad av kultfiguren Rapman (Andrew Onwubolu), som bland annat ligger bakom den hyllade Youtube-serien som senare blev till Netflix-filmen Blue Story 2019, som berättade om den personliga aspekten av gängvåldet i Londons innerstad.