Olof Mellberg bekräftar landslagsnobben – "Definitivt nej"

Efter turerna kring rollen som förbundskapten har BP-tränaren talat ut – här är hans egna ord kring framtiden

Först rapporterades det att den forna mittbacken Olof Mellberg var ”detaljer” från lämna sin roll som huvudtränare för Brommapojkarna för att ta över som förbundskapten för Sveriges herrlandslag efter Janne Andersson. Bara några dagar efter kom nya uppgifter som hävdade att förhandlingarna brakat ihop, men att hoppet fortfarande levde om en ny förhandling.

Under måndagsmorgonen den 8:e januari gick huvudpersonen själv ut och satte spiken i kistan på den spekulationen, då han under en presskonferens för sin nuvarande klubb bekräftade att han tackat nej till möjligheten, även om han inte ordagrant specificerar att det gäller landslaget.

”Jag kan bekräfta att jag haft erbjudanden som jag tackat nej till för att stanna kvar i BP. Det är ett definitivt nej”, säger Mellberg på presskonferensen.

Mellberg förtydligar att det är ambitionen hos BP som fått honom att vilja stanna och att han är fullkomligt dedikerad till Stockholmslagets kommande säsong i Allsvenskan. Svenska Fotbollsförbundet har inte kommenterat uppgifterna varken nu eller i tidigare skeden, så spekulationerna om vem som tar över rollen som förbundskapten lär fortsätta ett bra tag till.

Du kan läsa om några av de kandidater som är favorittippade till jobbet HÄR.