Nya uppgifter: Olof Mellberg tackar nej till landslaget

Efter att först rapporterats vara detaljer från rollen som förbundskapten kommer ny information

Uttrycket lyder att ”det vänder snabbt i hockey” men det gäller definitivt även för fotboll. Efter Janne Anderssons avgång från posten som förbundskapten för det svenska herrlandslaget har det ryktats om en rad olika namn, men under onsdagseftermiddagen rapporterade Fotbollskanalen att förbundet tagit sitt beslut gällande en mindre tippad kandidat.

Det var nämligen den före detta landslagsbacken Olof Mellberg som sas vara detaljer från bli ny ledare för herrarna, en roll som skulle innebära att han lämnar Brommapojkarna i Allsvenskan. I skrivande stund har varken Mellberg, BP eller SvFF kommenterat uppgifterna men under torsdagskvällen kom en vändning på annat håll i form av Fotboll Sthlm. Enligt ”källor” ska BP-tränaren ha tackat nej till posten som förbundskapten, under ett möte med förbundet.

Ingen anledning till varför anges och de utesluter inte heller att beslutet kan komma att ändras, men det är en definitivt ett gupp i vägen på vad som sas vara så gott som klart dagen innan. Uppgifterna sägs komma från ett internt möte hos BP, där Mellberg meddelat sitt beslut att tacka nej till landslaget.