• Foto: OnePlus
  • Foto: OnePlus
  • Foto: OnePlus
  • Foto: OnePlus

OnePlus lanserar ny telefon + hörlurar

Nya Nord CE 3 Lite kommer med stark batteritid och blixtsnabb processor, nya earbuds ska komplettera med ett lika kraftigt ljud

Kinesiska mobiltillverkaren OnePlus har gjort sig kända för sin snabba prestanda, bland annat med tidigare flaggskeppsmodeller som OnePlus 9 Pro. Nu är de tillbaka med nästa steg i den aktuella Nord-serien, som fortsätter på temat snabbhet.

Idag släpps nämligen OnePlus Nord CE 3 Lite 5G som likt sin föregångare har en ”fast and smooth”-upplevelse samtidigt som den framhäver nyckelfunktioner för att bättre hjälpa användaren. Den nya telefonen är i första hand utrustad med ett Qualcomm Snapdragon 695 5G chipset, en 108-megapixel huvudkamera och en långvarig 5000mAh-batterikapacitet med 67W SUPERVOOC ultrasnabb laddning. Batteritiden kan gå upp mot två dagars normal användning, och batteriet laddar upp mot 80% på 30 minuter.

Foto: OnePlus

Utöver luren har OnePlus även passat på att avslöja nästa generation av sina earbuds: Nord Buds 2

Hörlurarna syftar till att leverera en slagkraftig bas och enorm klarhet i ljudkvalitet. Med en BassWave-förbättring låter  ljudinnehållet förbli troget sin ursprungliga kvalitet och uppvisa en bred bas. Den är utrustad med en 12,4 mm extra stor förbättringsdrivenhet för att öka baskvaliteten för djärvare beats, ett passande komplement till den kraftfullare telefonen.

Hörsnäckorna producerar balanserad ljudkvalitet för optimerat ljud i musik och röstsamtal. Ett extra lager av titan i det vibrerande membranet förbättrar ljudets styvhet och ger omedelbar respons för ett djärvare och kristallklart ljud. Dessutom hjälper snäckorna med att filtrera ut bakgrundsljud genom en instinktiv Active Noise Cancellation-funktion med 25dB djup och en dubbelkärnig processor.

Batteritiden ska hålla upp mot 7 timmar utan fodral och 36 timmar med laddningsfodral, ett tillbehör som följer med lurarna och som används för att minska risken för batterislut on the go.

OnePlus Nord CE 3 Lite 5g släpps till en början i de två färgerna Pastel Lime & Chromatic Grey med ett rekommenderat pris på 3990kr, medans Nord Buds 2 släpps i  Lightning White & Thunder Grey med ett rekommenderat pris på 790kr. De finns tillgängliga direkt via OnePlus hemsida samt hos utvalda återförsäljare.