OnePlus & New Black lanserar musikstipendiet: OnePlus x New Black Scholarship

Med syftet att främja den svenska hiphop-scenen

OnePlus och New Black lanserar idag nästa milstolpe i deras samarbete – OnePlus X New Black Scholarship. Det nya stipendiet är skapat med syftet att främja den svenska hiphop- scenen och första delen handlar om att finansiera produktionen av musikvideos. Svensk hiphop fortsätter att växa och är idag den dominerande genren av innovativ musik i Sverige – något som OnePlus och New Black vill stödja.

Den svenska hiphopscenen har exploderat och fortsätter att leverera fler superstjärnor och hits varje år. Tillsammans med OnePlus vill vi främja den kreativitet och genialitet som frodas inom svensk hiphop med vårt nya stipendium, säger Andreas Ramos Undén, VD och medgrundare av New Black.

OnePlus x New Black Music Scholarship kommer att ge artisterna kreativ frihet i att realisera deras vision för musikvideon och distributionen kommer att ske via Youtube från artisternas egna konton. Den första musikvideon kommer att släppas i mitten av april. Minst åtta musikvideos kommer att produceras under 2019 genom stipendiet där OnePlus och New Black tillsammans gör ett urval av de artister som ansöker.

OnePlus har sedan start brutit mot konventioner och kämpat i en konkurrensutsatt bransch. Vi lever efter mantrat Never Settle som för oss betyder att ständigt fortsätta att pusha gränsen för vad som är möjligt och ständigt utvecklas. Vi ser samma resa hos många av de artister som finns i Sverige och är stolta att vara en liten del att främja musikgenren, säger Stefan Bonnevier, kommunikationsansvarig för OnePlus i Norden.

Samarbetet mellan OnePlus och New Black presenterades förra månaden, håll utkik efter mer nyheter kring detta på Dopest.