Foto: Pressbild

Owen är tillbaka med ”BLIND”

Årets andra singel från Rissnerapparen är producerad av NEZS & WG, med samples från Kanye West

När "NAKALA" med Dizzy släpptes i våras var det årets första släpp från Rissnerapparen Owen, som tog sig in i 2023 efter ett starkt 2022 innehållandes hyllade debutalbumet MUSIK ELLER METALL. Nu är han tillbaka igen med solo-singeln "BLIND", som teasats frekvent på sociala medier under de senaste veckorna.

Snart fem år in i karriären har Owen visat på en oerhörd förmåga att skapa hits, oavsett om han rör sig inom hårdare drill, atmosfärisk trap eller mer avslappnad afrobeat. På "BLIND" får vi ta del av det sistnämnda kombinerat med en melankolisk känsla levererad av Owens sång, som rör sig mellan kaxiga rader i verser till serenader till ett speciellt kärleksintresse i refrängen.

En av Sveriges hetaste producenter just nu är utan tvekan NEZS, vars melodidrivna sound har touchat artister från norr till söder under året. Här har han tillsammans med WG mixat in melodierna i pianoslingor, gitarrloops och ekande vocal-samples. Motorn i beatet är taktfasta afrobeat-trummor som lägger till det medryckande element som NEZS-produktioner ofta utmärks av. Dessutom har en smugit in en sample från Kanye Wests klassiker "Bound 2", i form av den ikoniska frasen "Uh-huh, honey".

Lyssna på "BLIND" och mer ny musik i DOPEST Playlist!