Foto: Ozzy via Instagram

Ozzy & hans day one Valon släpper ”GATANS FAVORIT”

Efter att ha släppt efterlängtade albumet ’MÖRKET’ i våras laddar Malmörapparen upp för ännu ett projekt

Malmörapparna Ozzy & Valon har varit med sedan länge. När Ozzy släppte sitt kritikerrosade debutalbum Ett Öga Rött 2018 var Valon med på två spår, vilket även stämde in på uppföljaren SEXAN året därpå. Valon själv har bara tre singlar på Spotify ("Julius Caesar", "ICA" & "Walter") men han har som en del av kollektivet Malmö New Wave och hiphop-scenen överlag i staden varit tongivande för såväl Ozzy som Guleed och andra Malmö-rappares karriärer.

"GATANS FAVORIT" utbyter de rader om lojalitet, framgång och street-politics på ett sånt självklart sätt som bara två etablerade rappare kan. På singelns omslag syns MFF-legenden Guillermo Molins med kaptensbindeln på armen, en liknelse till att ta rollen som den erfarne ledare, något de båda gör med bekvämlighet.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av OZZY (@ozz6y)

Ozzy passade även på att meddela att "GATANS FAVORIT" är den andra singeln från ett kommande album vid namn BAKOM VÅRDEN. Ett glädjande besked då han så sent som i våras släpptes MÖRKET efter ett fyra år långt album-uppehåll. Om den första singeln är "MALMÖ VICE" eller Thrife-collaben "DUBAII" är inte förtydligat, men båda har definitivt nått framgångar med 500 000+ respektive 1 400 000+ spelningar på Spotify vardera.

Lyssna på "GATANS FAVORIT" och mer ny musik i DOPEST Playlist!