Ozzy är tillbaka med singeln ”YSL”

”Texten handlar om vad jag har känt i hela mitt liv, om alla kläder som jag har drömt om att ta på mig.”

Det har gått cirka ett år sedan Ozzy släppte sin senaste singel, då med "HURTIN" som också blev hans enda för 2021. Nu är det Ozzy season när rapparen återigen är tillbaka med singeln "YSL".

Rosengårdsrapparen slog igenom redan 2018 med, det i dag klassiska, albumet Ett Öga Rött som genast gick rakt in i lyssnarnas hjärta tack vare väl förmedlade berättelser om sorg och livet. Därefter kom albumet SEXAN som även det anses som ett klassiskt album på den svenska hiphopscenen tack vare det unika sound som Ozzy har.

Ozzy berättar att han den senaste tiden gått igenom en mörk period i livet. Såhär skriver hans team i ett mail till Dopest:

"Ute ur en mörk period men i känslan kvar där, sovandes invid ångesten, för att konfrontera det svåra och kunna gå vidare, vända demonerna till sin fördel. Han har lyssnat på Biggie och Nas, sett Bergman-filmer, lyssnat på motivationstal, samlat på sig energi och hamnat i balans. Soundet är sordinerat och suggestivt."

På ett långsamt beat rappar Ozzy om sin ångest, hur han jobbar för att kunna gå vidare och om drömmen att en dag äga kläder från YSL och Saint Laurent. Eller som han själv säger: "Det är såhär jag låter när jag är mig själv." Ozzys unika röst och sound gör att han inte låter som någon annan rappare på den svenska hiphopscenen.

”Texten handlar om vad jag har känt i hela mitt liv, om alla kläder som jag har drömt om att ta på mig."

Det känns som att Ozzy är tillbaka på allvar den här gången och det är väldigt uppskattat att han väljer att belysa sin mörka period i livet då det är något många kan relatera till. Missa inte musikvideon som släpps klockan 12.00!

Lyssna på Ozzy - "YSL" i DOPEST Playlist nedan.