PABI släpper nostalgiska "Sol idag"

Årets första solo-release från den mångsidiga artisten från Fisksätra ser tillbaka på barndomen – släpps tillsammans med musikvideo

”Sol Idag” markerar starten på en ny musikalisk resa som PABI tar med sina lyssnare på efter en lång tid utan solo-releaser. Smygstarten kom under våren av 2024 när han var med som ett gästinhopp på låten ”My Diamond” från JB:s senaste album Försöker Hitta Hem. Idag är det dock dags för PABI:s första egna släpp sedan debut-EP:n PRESS PLAY i slutet av 2023.

I texten minns PABI tillbaka till barndomen, vännerna, fotboll, frallor & multivitaminsdryck. En hoppfull berättelse om det vackra delarna av ett samhälle där man lever för varandra. Singeln kommer även med en musikvideo där dessa minnen visualiseras.

”’Sol Idag’ är en intim låt som ger oss tillbakablickar från uppväxten i en tätbefolkad liten tätort. Jag tänker tillbaka på tugget, mammor som ropar från balkongerna, mångas favorit dricka ’multivitamin’ och lekarna på gården från morgon till kväll”, säger PABI.

Låten är skriven tillsammans Faraz Azar och Stina Tilly, med produktion från Billy Beast. Det varma och upplyftande beatet kompletterar texten väl, och ger en känsla av nostalgi och framtidstro på en och samma gång. En positiv fläkt som definitivt behövs i gamet.

”Ge oss sol idag, för att palla regnet imorgon”

Lyssna på ”Sol Idag” och mer ny musik i DOPEST Playlist!