• Via:Paul Jeong/Hypebeast
  • Via:Paul Jeong/Hypebeast
  • Via:Paul Jeong/Hypebeast
  • Via:Paul Jeong/Hypebeast
  • Via:Paul Jeong/Hypebeast
  • Via:Paul Jeong/Hypebeast
  • Via:Paul Jeong/Hypebeast

Paris Fashion Week SS20 – Se Acne Studios, Dior, Undercover och Raf Simons kollektioner

Se vad som presenterades i samband med herrarnas modevecka i Paris

Herrarnas SS20 modevecka i Paris är över för denna gång. Under veckan presenterade ett flertal av världens hetaste varumärken sina kommande SS20 herrkollektioner. Bland dessa har fick vi se Virgil Abloh presentera Louis Vuittons SS20 kollektion men även varumärken som svenska Acne Studios, Raf Simons och Dior har visat upp sina kollektioner.

Acne Studios - SS20
Jonny Johansson visade upp en kollektion för Acne Studios som frångick den urbana looken och fokuset vi fått se från allt fler större modehus och istället hämta man sin inspiration från arkitektur, modern kultur och design. Jonny beskrev hur han hade konstskolor i åtanke när han tog fram SS20 kollektion; “Acne Studios has always been a place of experimentation, on which we have built solid foundations. It made me think of a student at art school, using its traditions to push somewhere new”.

Raf Simons - SS20
Raf Simons fortsätter på spåret med ungdomlig kultur som referens och inspiration för sina kollektioner. Likt Raf Simons FW18 kollektion "Youth in Mind" så fick vi även denna gång se drog referenser i kollektionen med plagg som innehåller motiv av ecstasy-piller med smileys samt patches med texten "Stoned America" slogan. Kollektionen innehåller även en hyllning till Belgien och en något subtil pik till USA och hans 2 år med Calvin Klein med bland annat jackor och shorts som innehåll slogans som "My Own Private Antwerp" och ovannämnda slogan "Stoned America".

DIOR - SS20
Det har gått ett år sedan Kim Jones tillträdde som kreativ designchef för Dior och visade upp sin debutkollektion. För SS20 kollektionen fick vi se ett utbud som mixade streetwear med en clean och skräddad design. Kollektionen innehöll också ett samarbete med RIMOWA och konstnären Daniel Arsham som bland tidigare släppt Futurecraft 4-d skor med adidas samt ett fortsatt samarbete med ALYXs Matthew Williams.

Undercover - SS20
Jun Takahasi överraskade nog många när han presenterade SS20 kollektionen för sitt Undercover. Vi har under de senaste åren vant oss vid att få se kollektioner med mycket grafik som går mer mot street-looken, det fick vi inte se denna gång. Istället bjöd Undercover på en kollektion med mycket skrädderi där vi fick se dubbelknäppta kavajer, rockar, kostymer, finbyxor och skjortor - det mesta i en helt svart färgställning som snuddar på ett vampyrtema. Som så alltid med Undercover var det trots det fortsatt mycket detaljer på plaggen i form av brodyr och tryck som hämtats från konstnären Cindy Sherman.

Images: Nowfashion