Patta x Air Jordan 7 ”Icicle” släpps i veckan

Det andra samarbetet mellan Patta och Jordan Brand har fått ett officiellt datum.

Holländska Patta blev det första europeiska varumärket som fick ett samarbete med Jordan Brand när man släppte Air Jordan 7 "Shimmer" tidigare i år. Nu är man tillbaka med sitt andra släpp och ännu en gång är det AJ7-silhuetten som man döpt till "Icicle".

Pattas grundare Guillaume Schmidt och Vincent van de Waal har tidigare pratat om hur betydelsefull Air Jordan 7 varit för de. Då modellen och året den först släpptes - 1992, haft stor innebörd för Patta. Inspirationen bakom designen så har man sagt att man ville ge den klassiska skon ett modernt utseende med OG färgställningar. Man inspirerades av färgställningen 'black/light graphite/bordeaux' från 1992. Man hade de i baktanken för skorna men adderade ljusgrön.

"If the ‘Shimmer’ colorway was the brother of the OG, the ‘Icicle’ is its cousin.”

Det senaste samarbetet kommer i en brun färgställning med de pistage-gröna inslagen. På midsulan har skorna en mix av grå och svart samt "Patta"-brandingen som vi såg i det första släppet. På hälen är skorna även utrustade med "Team Patta"-band ovanför "23"-brandingen.
Patta x Air Jordan 7 "Icicle"-modellen har släppts sporadiskt i en begränsad upplaga under årets gång på b.la. Nike SNEAKRS appen och i Patta-butikerna. Dock får den ett releasedatum nu den 18 oktober på patta.nl och Patta butikerna i Amsterdam, Milan och London. Skorna kommer att kosta  $200 USD vilket motsvarar ca 2000 SEK. I samband med släppet av skorna kommer man även att släppa den tillhörande Patta/Jordan klädkollektionen som släpptes tidigare i år.