Fotboll & mode har ett förhållande som går hand i hand, det har vi sett flera gånger förut. Nike har tidigare samarbetat med bland andra Martine Rose, men de är inte heller främlingar till holländska Patta som flera gånger tidigare har tolkat de klassiska Air Max-modellerna. Nu möts de igen och en Air Max är inblandad även denna gång, men det även en oväntad tredje part: Den spanska storklubben FC Barcelona.

Det nya samarbetet med Barca är bland de största hittills för Patta, som startade som en liten självständig sneakerbutik i Amsterdam 2004. Även om holländarna fortfarande relativt små, har flödet av Nike-collabs sedan 2009 gjort varumärket globalt känt för sin blandning av experimentella fusioner med traditionell streetwear-kultur.

Kollektionens kronjuvel är en Barca-färgad Air Max Plus, prissatt på cirka 2 311kr (200€). Skon är klädd i de ikoniska blåa och röda tonerna, med dubbla swoosh-loggor på sidorna samt Barcas klubbmärke på tungorna. Sneakern kompletteras även av ett klädsortiment inspirerat av klubben och staden omfattar hoodies, träningsoveraller, T-shirts, och kepsar. Du kan spana in bilder från hela kollektionen i galleriet.

Patta x Nike x FC Barcelona kommer till en början att släppas i butik och online på Pattas hemsida den 13:e oktober. Detta följs av ytterligare en release den 16:e oktober genom Nikes SNKRS-app i Europa, en pre-register på Barcas hemsida samt hos utvalda Nike-återförsäljare.