Foto: Juventus

Pogba testar positivt igen – närmar sig dopningsdom

Den franske Juventus-stjärnan testade positivt för ett par veckor sedan, kan få stora konsekvenser

Vi kunde tidigare under september rapportera att mittfältaren Paul Pogba testat positivt för höjda nivåer av testosteron, efter att ha blivit slumpmässigt utvald efter en seriematch i italienska Serie A den 20:e augusti. Då fanns det fortfarande en chans att fransmannen skulle kunna frias genom ett andra test, ett så kallat B-prov, då det första skulle kunna vara felaktigt.

Nu står det klart att Pogba testat positivt även på B-provet, det rapporterar TT via flera italienska medier. Hittills har varken klubben eller spelaren kommenterat situationen, men tränaren Massimiliano Allegri fick en fråga under en orelaterad presskonferens tidigare under fredagen.

"Analysen av Pogbas prov var positivt? Det visste jag inte. Jag är ledsen för hans skull. Vi får vänta och se vad fortsättningen blir. Att prata om det nu gör ingen nytta", sa Allegri enligt Corriere dello Sport.

De alternativ som återstår nu för Pogba är att övertyga den italienska antidopingbyrån att han oavsiktligt fått i sig det förbjudna preparatet som höjt hans testosteronnivåer. Lyckas han med detta skulle han kunna halvera strafftiden, som annars går upp mot fyra år. Pogba har varit tillfälligt avstängd av Juventus sedan testet visade positivt i september.

Juventus nästa match är hemma mot Torino imorgon lördag, klockan 12.00.