• Foto: Pressbild
  • Foto: Pressbild

Petter firar 25 år som artist genom en ny collab med ADAAM

Efter uppskattade remixen till ”SÖDERMALM” linkar stjärnorna från olika generationer ännu en gång, gör om en Petter-klassiker

Få kan claima titeln som OG inom svensk hiphop och fortfarande vara så pass aktiv i gamet som Petter Alexis. Under 2023 firar rapparen 25 år som artist, då debutalbumet Mitt sjätte sinne kom ut 1998. För att belysa jubiléet bjuder han in till fem storslagna kvällar på Mosebacketerrassen och släpper nytt album med titeln Vart trött sen 98. Inför firandet kommer nu singeln ”Tar det tillbaka igen” tillsammans med albumaktuelle ADAAM. En förnyad version av Petters ikoniska låt från 2001.

De båda rapparna är ikoner för sina respektive hiphop-generationer och deras talanger har faktiskt förenats förut, på remixen till ADAAMs superhit "SÖDERMALM" förra året. Här tar de hjälp av Pablo Paz & takenoelz, som även släpper "Soldat" med ADAAMs Grind Gang-kollega VC Barre idag, för att choppa upp Collén & Webbs boom-bap banger med nya influenser.

”Det känns väldigt kul att få göra det här samarbetet med ADAAM, som står för den nya svenska hiphopen. Han är för mig en klar favorit och kvalitativ rappare. Känns svinfett att få göra låten tillsammans i ny kostym”, säger Petter.

Den 8:e september släpper Petter albumet Vart trött sen 98. Albumet är ett tidsdokument med nyversioner, b-sidor och låtar som funnits med genom åren men av olika anledningar inte släppts ännu. Första singeln ”Vinnare & förlorare” släpptes tidigare i somras och är ett samarbete med hans fru Michaela, om fler singlar dyker upp fram till albumets release återstår att se.

Lyssna på "Tar det tillbaka igen" och mer ny musik i DOPEST Playlist!