Petter rekryterar Reyn på nya singeln "Skimmer"

Två generationer av svensk musik möts i en sommarredo collab – kom till genom en studiosession med Picasso on the beat

 

Artisten & mångsysslaren Petter har släppt 16 album sedan 90-talet med otaliga hits och är tveklöst en av hiphop-Sveriges äkta OG:s. I höstas firade han sin karriär med albumet Vart Trött Sen 98 där han varvade osläppt musik med nytolkningar av gamla hits med nya talanger som ADAAM. Hans förmåga att nå ut till publik i olika generationer har befäst hans plats inom svensk hiphop och musik i sin helhet, något han fortsätter visa prov på med dagens släpp ”Skimmer”.

Denna sommarlåt gästas av Reyn, ett annat namn som gjort vågor på den svenska scenen i modern tid. Låten kom till första gången de sågs tillsammans i studion, med producenten Picasso on the beat. I sommar är även Petter turnéaktuell där Reyn kommer att gästa på några stopp.

”Ramiro (Reyn) har en otrolig energi som smittar av sig och han gör mig bättre. Efter alla mina år i det här så är jag fortfarande ödmjuk och prestigelös, och känner att jag hela tiden kan och vill lära mig nya saker, utvecklas och bli bättre. Ramiro har verkligen lärt mig mycket och jag är djupt tacksam för det här samarbetet”, säger Petter.

Reyn debuterade 2018 med singeln ”Lowkey” och har sedan dess släppt flertal platina och guldsäljande låtar som hyllats av musiksverige för sina starka melodier och tankeväckande texter på hits som ”Om du lämnar”. Nyligen släppte Reyn singeln ”Kostym & Sneakers” som även är titeln på hans kommande EP.

Lyssna på ”Skimmer” och mer ny musik i DOPEST Playlist!