Missa inte Petters senaste singel ”Brevet feat. David Jassy”

En brevväxling med den livstidsdömda rapparen & låtskrivaren David Jassy

Detta år har varit Petters 20 års jubileum, detta har han firat med att b.la. släppa albumet Lev nu och 9818. Nyligen avslöjades att han kommer att släppa ett tredje album 30 november och förra veckan fick vi höra första singeln från det kommande albumet. Singeln "Brevet" som släpptes förra veckan har uppmärksammats då den gästar Solna-födda David Jassy.

David Jassy är en svensk artist, låtskrivare och producent som under 90-talet tillhörde duon Navigators. Efter duons uppbrott jobbade han som låtskrivare för b.la. Sean Kingston, Mohombi och Darin. Sedan 2010 avtjänar han ett straff på Sant Quentin fängelset i Los Angeles då han gjorde sig skyldig till mord av andra graden enligt domstolen. David Jassy dömdes till livstid där han har rätt att söka villkorlig frigivning efter 15 år.

I den senaste singeln "Brevet" som uppmärksammats en del på sociala medier av b.la. Ametist och Victor Almeida så hör vi en brevväxling mellan Petter och David Jassy om hur livet bakom galler ser ut samt hur saker och ting förändrats i Sverige under åren.

Den personliga låten ger oss en inblick i hur stora kontraster det är mellan Petter och Davids liv, vilket gör låten till en av de viktigaste i år. Lyssna nedan!