Pharrell i storbråk med producentkollega över namnrättigheter

Tillsammans producerade de hits åt artister som Snoop Dogg, Beyoncé & Jay-Z – nu anklagas Pharrell för bedrägeri

Om man inte växte upp med deras musik har de som sett Netflix-serien Hip-Hop Evolution definitivt hört talas om The Neptunes. Producentduon från Virginia Beach bestående av Pharrell Williams & Chad Hugo låg bakom ett sound som skulle komma att forma stora delar av hiphopen under 90, 00 & 10-talet och influera framtida artister som Tyler, the Creator.

Med sina studsiga & färgstarka kombinationer av internationell pop med klassisk hiphop har de producerat enorma hits under en över 30 år lång karriär. ”Drop It Like It’s Hot” med Snoop Dogg,  ”Rock Your Body” med Justin Timberlake, ”I’m A Slave 4 u” med Britney Spears, ”Tokyo Drift” med Teriyaki Boyz… listan kan göras lång.

Vid sidan av karriären med The Neptunes har även Pharrell blivit en kulturell ikon inom såväl musk som mode, bland annat i rollen som Creative Director för Louis Vuitton. Chad Hugo har å andra sidan tagit en mer tillbakalutad approach till karriären då han sällan syns offentligt. De har dock alltid haft en stark relation trots sina olika livsstilar, men enligt Billboard kan det nu komma att brytas upp av ett bråk över namnrättigheter.

Enligt tidningen ska Pharrell ha sökt efter en trademark på namnet ”The Neptunes”, något som Chad Hugo inte tagit lätt på. Hans legala team ska ha skickat in en stämningsansökan då de hävdar att Pharrell inte meddelat honom om detta, samt att de tidigare kommit överens om att alltid dela på sitt varumärke. Hans team anklagar Pharrell för att begå bedrägeri genom sin ansökan, vilket han nu svarar på genom ett uttalande.

”Pharrell är förvånad över detta. Vi har vid flera tillfällen erbjudit oss att dela på ägandet och administrationen av varumärket och kommer att fortsätta att göra det. Målet här var att se till att en tredje part inte får tag i varumärket och att garantera att Chad och Pharrell delar på ägandet och administrationen”, skriver Pharrells team i ett uttalande.

I skrivande stund har ingen av sidorna fortsatt svara på varandra och det är fortfarande oklart om det är ett missförstånd eller om det funnits en spricka mellan duon sedan tidigare. Håll utkik på dopest.se för uppdateringar framöver!