Playboi Carti ställer in sin Europaturné

Skulle ha spelat i Köpenhamn i december, skickar hälsning till fans

I ett pressmeddelande som skickats ut till utvalda amerikanska nyhetskällor har Playboi Carti ställt in, eller ”bokat om”, sin Europaturné som skulle börja denna helg i Irland. Egna skivbolaget OPIUM meddelar att samtliga datum kommer att bokas om, men anger ingen tidsram för när det skulle kunna ske. De lämnar däremot fansen med hälsning: ”Nytt album kommer snart”.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av DJ Akademiks (@akademiks)

DJ Akademiks var bland de som fick ta del av pressutskicket, vilket han delade med sig av på sin Instagram. ”The Antagonist Tour” skulle ha genomförts tillsammans med OPIUM-artisterna Ken Carson, Destroy Lonely & Homixide Gang och det verkar även som att de är planerade att delta i den ombokade turnén när den väl blir av. Cartis tredje album har ryktats vara döpt till Antagonist eller Narcissist under en längre tid, i stort sett sedan Whole Lotta Red släpptes i slutet av 2020. Carti har varit sparsam med egen musik sedan dess, så om det här löftet om ett nytt album kommer att infrias är svårt att avgöra.

Playboi Carti skulle ha spelat på Royal Arena i Köpenhamn, Danmark den 4:e december. Varken arenan, arrangören Live Nation eller Ticketmaster har kommenterat uppgifterna ännu, men spelningen har tagits bort från Royal Arenas kalender.