Nytt på Playstation Plus - maj 2024

En något försenad uppsättning av spel är nu här för alla prenumeranter – så kan du spela 'EA SPORTS FC 24' gratis

Efter en försening på en dryg vecka (aprils nyheter presenterades under mars sista onsdag) har vi nu äntligen fått ta del av alla spel som kommer till Playstation Plus under maj månad. Vi samlade nyligen alla titlar som kommer till Xbox Game Pass i maj 2024 och som vanligt ska vi även utforska nyheterna på Playstations motsvarighet PS Plus.

Här är titlarna du som prenumerant på Playstation Plus får ta del av under den kommande månaden.

EA SPORTS FC 24 Standard Edition | PS5, PS4

De internationella fotbollssäsongerna börjar lida mot sitt slut och snart är det dags för sommarens EM i Tyskland, men på den virtuella fotbollsplanen hos EA FC 24 fortsätter matcherna dygnet runt. Nu får PS-spelare chansen att ladda ner hela spelet och ta del av allt från det förbättrade karriärläget till det omåttligt populära Ultimate Team.

Om du är helt ny till spelet kan du även kickstarta ditt samlande med ett Ultimate Team Starter Pack. Detta är ett gratis pack till spelläget Ultimate Team som innehåller 11 obytbara spelare med betyg 82 eller högre, tillsammans med ett ICON Loan Player Pick för sju matcher så att du får testa på att spela med någon av fotbollens största legendarer som finns tillgängliga i spelet.

Ghostrunner 2 | PS5

Detta futuristiska action-äventyr följer upp det hyllade originalet från 2020. Precis som tidigare kastas du in i en unik spelmekanik där det råder ett ”one-hit kill”-scenario: Du måste slå dig igenom fiender utan att själv ta någon skada. Nu har dock striderna förbättrats, världarna blivit mer öppna och möjligheterna till strategi fler. I denna postapokalyptiska värld kan man inte lita på någon och spelarkaraktären Ghostrunner kan inte ens lita på sitt eget minne…

Tunic | PS5, PS4

Detta gulliga äventyr kommer från indie-utvecklaren Isometricorp Games som ligger bakom en rad titlar med fokus på vackra artstyles och unika berättelser. Här får du utforska en lika delar vacker som fientlig värld av skuggiga skogar, vidsträckta ruiner och labyrintiska katakomber. Som en namnlös räv måste du slåss med kolossala bestar, lösa kluriga pussel och ta dig fram genom det apokalyptiska landskapet för att veckla ut storyn vad som egentligen har hänt. Spelet har en en retro-känsla med en vy ovanifrån, perfekt för dig som vill koppla av och spela något simpelt med effektivt.

Destiny 2: Lightfall | PS5, PS4

Likt i april får vi ta del av ytterligare en expansion för det populära spelet Destiny 2. Denna gång följer vi hjältarna Guardians till planeten Neptunus för att upptäcka en neonmetropol som inte liknar något annat. Här får du möta grupperingen Cloud Striders, gå med i kampen mot Shadow Legion och förhindra förödelse i den tekniskt avancerade staden Neomuna. Den nya Strand-classen låter dig även uppleva nya vapen och tillbehör, inklusive en grapling hook som kan ta dig från från byggnad till byggnad.