Nytt på Xbox Game Pass – Maj 2024

Prenumerationstjänsten bjuder på nyheter varje månad – Här är alla nya spel som kommer till Xbox under maj

Sommarens värme närmar sig men det kommer fortfarande finnas gått om gråa dagar i maj, om man känner det svenska vädret rätt. Därför är det aldrig fel att prenumerationstjäntsen Xbox Game Pass bjuder på nya spel varje månad.

Hittills har bara tre titlar avslöjats för månaden, men flera förväntas dyka upp spontant. Listan uppdateras kontinuerligt.

Little Kitty Big City (9/5)

För dig som vill slappna av när du spelar är Little Kitty, Big City en ”perfect fit”. Den nya utvecklaren Double Dagger Studio debuterar med detta äventyrsvideospel i tredje person där du styr en svart huskatt som har gått vilse i en stor japansk stad. Målet är navigera hjälpa tillbaka till sitt hem, men du kan också interagera med staden och göra typiska kattaktiviteter, som att fånga fåglar, hoppa i lådor, stjäla mat och leka med svansen.

En kattsimulator, helt enkelt, som kan liknas till det populära indiespelet Stray som släpptes under 2023. Spelet släpps för första gången den 9:e maj, samtidigt som på Nintendo Switch.

Senua’s Saga: Hellblade II (21/5)

I uppföljaren till den prisbelönta Hellblade: Senua’s Sacrifice från 2017 återvänder Senua i en brutal överlevnadsresa genom myterna och plågorna på vikingarnas Island. Nordisk mytologi överlag är ett stort tema i spelet, så som du gillade spel som nyversionerna av God of War är det här definitivt något för dig.

Senua’s Saga: Hellblade II är ett actionäventyrsspel i tredje person, med element av överlevnad som även hittas i spel som Elden Ring. Ett nytt stridssystem som är mer dynamiskt och realistiskt än tidigare är ett av spelet största nyheter, men de hyllade pussel och storyelement som fanns i det första spelet är fortfarande lika viktiga.

Hauntii (23/5)

Detta är en spelupplevelse som inte liknar något annat, med en art-style som är handritad av utvecklaren Moonloop Games. Här kombineras klassisk skjutaction med ett långsammare tempo när du färdas genom evighetens utomjordiska landskap. Upplevelsen är det viktigaste här och atmosfären får en ny nivå av ett handgjort soundtrack av artisten LightReturn.