• Foto: Pressbild

Producentduon AP51 debuterar med ”Slowmotion” ft. Yasin

Vilka är AP51? Hör de rutinerade producenternas första projekt under eget namn, med gästverser från ingen mindre än YB

Veckans surprise-släpp går tveklöst till den mystiska producentduon AP51, som utan någon större förvarning idag släpper sin debutsingel "Slowmotion" tillsammans med ingen mindre än Yasin.

Tillsammans med producenten Kaylin Payne (Emma Liambi, Steph K) har duon langat upp en funkig produktion som tar inspiration från 70-talets största namn, bland andra Stevie Wonder, som i sin tur inspirerade Bruno Mars på albumet "24K Magic" 2016. Med surrande synthar och röst-vocoders (tänk Daft Punk) bakom en rymlig trumprogrammering hör vi en låt som bara osar sommar, vilket YB ser till att förstärka med sitt sedvanligt självsäkra flow.

När Yasin är feature och kemin är såhär klockren kan man förstå att duon inte är några nybörjare, vilket stämmer bra då AP51 består av Amr Badr och Pontus Persson. Amr har som bekant jobbat nära med Yasin under en längre tid, främst på det senaste albumet Pistoler, Poesi & Sex, där Pontus faktiskt var med och trixade med öppningsspåret "Rap Är Ingen Konst". Pontus Persson är också ett etablerat namn i branschen, då han genom åren jobbat med stora namn inom pop & RnB som Cherrie och Daniela Rathana.

Lyssna på "Slowmotion" i DOPEST Playlist!