Vem Är: Yasin - Pistoler, Poesi och sex - se intervjun här!

Se vår intervju med Yasin och få en exklusiv inblick i tankarna bakom albumet "PISTOLER POESI OCH SEX"

En av om inte Sveriges mest omtalade rappare Yasin hade ett fjolår fullt av musiksläpp och har under 2023 redan hunnit släppa singlarna ”Nordvästra” och ”Hoodrich”. Nu är han tillbaka med albumet ”PISTOLER POESI OCH SEX”, hans första album sedan 2020 då han släppte kritikerrosade ”98.01.11” och ”More To Life” under ett och samma år.

Över 13 tracks inklusive tidigare nämnda singlar (samt ”Nånting I Luften” som släpptes i höstas) hör vi Yasin visa upp sin allra vassaste lyricism. 25-åringens offentliga artistkarriär börjar närma tio årsstrecket och det märks att konstnären Yasin mognat med personen. Reflektioner kring livet som nybliven pappa, karriärens utveckling och minnen från förr blandas med samhällsspaning. Genom åren har Yasin aldrig varit den som skyggar för att stå rak i ryggen för sitt uttryck, och redan på öppningsspåret ”Rap Är Ingen Konst” ger han svar på tal till de som ifrågasätter:

”Jag skriver det jag ser, men de kritiserar hellre det jag skriver än att kritisera det jag ser”

Inför albumets släpp fick vi på DOPEST möjligheten att sitta ner med Yasin för en intervju. Vi får bland annat följa med in i den kreativa bubblan i studion tillsammans med producenten och vännen Amr Badr, som haft en hand i hela albumets skapelse. Dessutom får vi höra exklusiva live-framträdanden, Yasins tankar kring konsten att skriva och hans uppskattning för den somaliska kulturen som inspirationskälla.

Kolla in Dopest intervju med Yasin i ”Vem Är: Yasin” på Youtube ovan och lyssna på albumet på Spotify nedan!