PUMA x HELLY HANSEN hyllar 90-talet i ny kollektion

Modern teknik kombineras med 90-tals estetik.

Sportmärket PUMA har tidigare samarbetat med HELLY HANSEN – märket som är känt för sina friluftsvänliga kläder anpassade för aktiviteter både på havet och på land. När märkena går samman för en andra säsong är det därför inte förvånande att även den här kollektionen beskrivs som: friidrott möter berg och hav. Samarbetet hämtar inpiration från deras respektive sportarv och kombinerar Pumas atletiska DNA med Helly Hansens tekniska kunskap och expertis inom segling.

Tillsammans med Helly Hansen vill Puma föra tankarna tillbaka till 90-talets streetwear-mode. De kombinerar nostalgiska inslag med moderna tekniska element. Den andra säsongen av PUMA x HELLY HANSEN inkluderar sneakers, tracksuits, koftor, huvudbonader, leggings samt en sidoväska.

En av kollektionens grundstenar är den nya versionen av Pumas ikoniska löparsko Fast Rider. Skon döps om till Future Rider och får en avslappnad streetwear-look. Sulan görs något tunnare i Rider Foam för ultimat komfort. Puma går ”back to the future” / ”the 90’s” med en kombination av funktionella material och en lekfull färgpalett. Utöver Future Rider syns skomodellerna: LQD CELL, RS-X3 MID och Ralp Sampson Lo.

Kollektionen finns tillgänglig globalt på PUMA.com, PUMA-butiker, HELLYHANSEN.COM, HELLYHANSEN-BUTIKER och hos utvalda återförsäljare.