Way Out West i Göteborg har tidigare avslöjat artister som D-Block Europe & Bladee, men nu kommer den hittills största tungviktaren på hiphop-sidan: Pusha T.

Ikon, innovatör och skarptänkt berättare. Pusha T, eller Terrence LeVarr Thornton som han egentligen heter är många saker, men framför allt är han en banksäker leverantör av kvalitetshiphop. Allt sedan starten i brödraduon Clipse på 00-talet har han stadigt och säkert släppt album efter album utan att någonsin tappa tråden. Förra årets It’s Almost Dry (som till exempel gästas av såväl Jay-Z som Lil Uzi Vert) är ett typexempel på det – ett album med stort A och ett kvitto på att Pusha T fortfarande har fingrarna på pulsen.

Seinabo Sey har länge varit en av våra mest älskade artister och stora musikexporter. Med ”The One After Me”, hennes kraftigt emotsedda kommande nya album (som hittills producerat singeln "YES" med Namasenda), startar ett nytt kapitel i hennes redan mångfacetterade karriär. Det hörs direkt att det här är en artist som har slutat vara rädd för att misslyckas och genom det utmanar det artistiska persona som hon byggt upp genom åren. Seinabo Sey har spelat på Way Out West flera gånger förr. I sommar gör hon det igen – men denna gång som en ny artist.

070 Shake är ett nattdjur. När resten av världen sover möter hon de alldeles särskilda tankarna som gör sig påminda när man är sömnlös och ensam och gör musik av dem. En metod som skiner igenom när man lyssnar på hennes lika hemsökta som utsökta blandning av rap och R&B.

Way Out West 2023 går av stapeln mellan den 10–12 augusti i Slottsskogen i Göteborg. De tre första Early Bird-kategorierna är redan slutsålda, och den sista varianten (2195 SEK) är på väg att sälja slut den med. Sedan en tid tillbaka finns även biljetter för en- och två dagar ute till försäljning via festivalens hemsida.

Fler akter tillkommer löpande så se till att hålla koll på dopest.se framöver. Så länge kan du ladda upp med den officiella spellistan på Spotify!