• Foto: Chatham County Detention Center

Quando Rondos gäng åtalade på 49 punkter

Rapparen och 18 andra män anklagas för en mängd gängrelaterade brott, oklart om King Vons mördare Lul Tim är bland dem

Rapparen Quando Rondo från Savannah, Georgia är främst känd för att vara signad till NBA Youngboys skivbolag Never Broke Again, där han släppt framgångsrika melodiska trap-singlar som "ABG" och "Bad Vibe" med tiotals miljoner streams på Spotify.

Nu är han och 18 andra personer listades i ett åtal som innehåller 49 anklagelser som bland annat inkluderar narkotikabrott, vapenbrott och gängaktivitet enligt lokala nyhetsstationen WJCL 22 ABC. I Rondos fall anklagas han för två fall av konspiration att bryta mot statliga narkotikalagar, ett fall av deltagande i kriminell verksamhet och ett fall av olaglig användning av en mobiltelefon för att underlätta en narkotikahandel.

Rapparen anklagas också för att ha brutit mot "The Street Gang Terrorism and Prevention Act" genom att vara chef för en lokal uppsättning av Rollin' 60's Crips-gänget i Savannah. Döms han kan straffet gå upp mot livstids fängelse.

Det är hans kopplingar till NBA Youngboy som Rondo främst hamnat i trubbel för tidigare. Det var hans vän Lul Tim som sköt rapparen King Von till döds efter att Chicago-artisten slagits med Rondo, en situation som ska ha uppstått på grund av NBA Youngboys beef med Vons vän och kollega Lil Durk. Det är ännu oklart om Lul Tim, som friades på grund av självförsvar, är bland de 18 andra män som gripits nu, men mer information lär komma under de kommande veckorna.