Göteborgsbaserade artisten Raghd har varit till synes överallt under det senaste halvåret. I höstas hade hon två låtar med på soundtracket till succéserien Young Royals andra säsong: ”Kitchen” (skriven och producerad av Raghd) och ”Pressure ”(skriven och producerad av Raghd och DJ Haydn). I sommar har hon dessutom en roll som sig själv i SF Studios långfilm ”Forever”, där hon spelar sig själv i en scen samt bidrar till soundtracket med två nya låtar producerade av Slackin Beats.

Innan dess har han dock ny musik på gång inför sin kommande EP, som släpps i maj. Singeln "Easy Go!" följer upp den tidigare släppta "Who Raised You?" och fortsätter utforska det futuristiska ljudlandskapet samtidigt som de skiljer sig åt på många sätt. Om "Who Raised You?" klev in i underground-klubben med sitt höga tempo, flyktiga flow och instrumentala drop tar "Easy Go!" upp känslan av dagen efter. Med snabba breakbeats och jazziga rhodespianon hör vi Raghd flyta över produktionen på ett sätt som blandar hiphop och spoken word, nästan som ett flöde av tankar som sätts till ord.

"’Easy Go!’ är den första låten vi spelade in för projektet. Låten skrev jag om och för mig själv, men även för dem som kan relatera till att ta ett beslut att satsa på något trots högrisk. Speciellt när man inte har något att falla tillbaka till", säger Raghd om låten.

Lyssna på "Easy Go!" och mer ny musik i DOPEST Playlist nedan!