• Foto: Lamia Karic / Pressbild

Tre års jobb leder fram till RAHIMICs EP ”Bränd”

Tillsammans med stadsgemenen Slackin Beats har Malmöartisten skapat fem spår av drömsk RnB på skånska, varav tre helt nya låtar

När RAHIMICs "De E Över" kom med i succéserien "Tunna Blå Linjen" blev hon snabbt ett namn på mångas läppar då hon (likt serien) har sina rötter i Malmö, en musikscen som blomstrat kraftigt under de senaste fem åren. Låten släpptes i september och är hennes senaste singel, men till skillnad från tidigare släppta "Tänk Lite" och "Fastna" letar sig den inte in på nya EP:n "Bränd".

Soundet som gör Sanna Rahimic så lätt att komma ihåg är dock starkare än någonsin, då hennes atmosfäriska RnB-depp och vackra sångröst får en extra dimension av hennes skånska dialekt. Slackin Beats, även han aktiv i Malmös musikscen, står för produktion och gör det med samma släpiga bravur som i senaste "Långsamt (Buckle Up)" med OG Bella.

På öppningsspåret "Natt i December" visar hon även en skärpa i sitt låtskrivande som balanserar mellan sorg, verklighetsskildring och mörk humor på samma gång. En talang som är få förunnat att kunna väga upp med båda röst, produktionsval och känsla. "Bränd" är helt klart en EP värd att lyssna igenom mer än en extra gång.

"Men det blir så, jag svär det blir så
Inte råd med psykolog, så det fick bli en psykos"

Lyssna på "Bränd" på Spotify nedan!