RAMEL bjuder in till sommaren med "VIENS ICI"

Årets första singel från den mångsidiga artisten, låtskrivaren & producenten introducerar en helt ny genre: “Afroarab”

Tillsammans med producenten Peralta bröt sig RAMEL snabbt in på ny mark inom svensk musik med debuten ”MONACO” under 2022. Afrobeat blandades med latinamerikanska ljudbilder och inslag av rap, en frisk fläkt som visade en vilja på att prova något nytt.

Den senaste singeln ”VIENS ICI” gör precis det, då den introducerar en ny genre som artisten själv beskriver som ”Afroarab”: Afrobeat blandat med arabiska influenser. Med inspiration från Sverige, norra Afrika och mellanöstern skapas ett ljudlandskap som känns lika nyskapande som passande för sommarens klubbkvällar.

”VIENS ICI är en låt som berättar allting man vill säga till någon som lyckats fånga upp ditt intresse. Jag skulle nästan säga att det är som att man tänker högt, allt man vill säga till personen snurrar runt i tankarna”, säger RAMEL själv om låten.

Singeln är producerad och skriven av RAMEL själv, som nu laddar upp för ett 2024 med mer releaser. Detta är hans första singel sedan ”COPACABANA” i november 2023. Hans unika tolkning av en av världens snabbast växande genrer, afrobeat, har nu fått ännu en dimension.

Lyssna på ”VIENS ICI” och mer ny musik i DOPEST Playlist!