Rami släpper "Buzz Down" – Första sedan debutalbumet '96'

Det har gått närmare ett halvår sedan Tumba-rapparens senaste släpp, nu är han tillbaka med ett sound inspirerat av tysk hiphop

Den 26-årige rapparen Rami från Tumba utanför Stockholm debuterade på riktigt 2019 med platina-singeln ”PU$HA”, men även åren innan hade han gjort sig ett namn för sin talang på freestyles och gästverser. Det var under 2020 han slog igenom på riktigt med flera framgånsrika singlar och mixtapet Kungar & Poeter”. Hårda beats, oftast från vapendragaren Mackan, blandades med medryckande rader och melodier.

Debutalbumet 96 släpptes i vintras och blev en hit hos både fans och kritiker, då det visade upp nya sidor av Ramis textförfattande som vittnade om en artist i utveckling. Nu släpps första singeln sedan albumets deluxe-version i mars och det är ännu ett steg åt nya håll i rapparens sound genom ”Buzz Down”.

Trummorna klankar och ekar runt den vågiga synthpaden, vilket tillsammans med en brummande bas skapar en ljudbild som ger ett mörkt men fokuserat intryck. Ramis signaturflow som blandar blixtsnabba verser med en catchig hook visar upp nya sidor då hans röst, likt instrumenten, dippar ner i det atmosfäriska djupet.

”Jag har jobbat extra med min röst och text för att få till den känslan jag vill att låten ska ha. Jag spelade in flera låtar nere i Spanien ute på en balkong och Buzz Down är första släppet därifrån. Jag försöker alltid höja nivån och utmana mig och det känns som att jag verkligen lyckats med det på låten”, säger Rami om processen.

Lyssna på ”Buzz Down” och mer ny musik i DOPEST Playlist!