Ramis "96" får deluxe-version med två nya låtar

"Utbankad" & "FTP" läggs till på låtlistan, dessutom hintar Tumba-artisten om att ännu mer musik är på gång

Det är knappt en månad sedan Tumbasonen Rami släppte sitt debutalbum ”96” efter en tids uppladdning med singlarna ”Chanser”, ”Vikt” och ”Svar”. Det ambitiösa albumet cementerade Rami som en rappare med stora visioner då han utforskade nya ljudbilder och former av berättande. Genom text såväl som flow visade albumet en skörare och mer introspektiv sida av rapparen. Särskilt på låtar som tidigare nämnda ”Svar” och ”Ormar Mellan Husen” där han kämpar med tankarna kring dåtid, nutid och framtid.

Produktionen sköttes genomgående av vännen och flitiga samarbetspartnern Mackan, som även han visade upp sin mångsidighet med känslor av allt mellan melankoli och eufori i sina beats.

FTP fanns redan i magasinet och vi kände att folket behövde höra den! Men till dem som trodde att vi va klara så ska ni veta att vi är långt ifrån klara och vi har extremt mycket musik att ge till mina fans. Jag och Mackan tog en resa till lite varmare väder efter albumreleasen för att fira albumet och då gjorde vi Obankad och kände att vi måste släppa den nu. Jag hoppas ni älskar den så som vi gör, säger Rami själv om låtarna i ett pressmeddelande.

Nytillskotten ”FTP” och ”Obankad” är två svängande tracks med den atmosfäriska och taktfasta känslan på produktionen som Mackan levererade på ”96”. Låtarna känns klockrena tillsammans med albumets tidigare släppta 11 spår och Rami tar ytterligare kliv med sin lyricism. De råa bars som reflekterar en verklighet han haft kring sig under uppväxten kompletteras med egna reflektioner och funderingar.

Inför släppet har Rami även bjudit oss på en trailer, i regi av Viktor Skarbäck. Där ser vi bland annat bilder från resan Rami och Mackan åkte på, som bäddas in med låtarna på albumet och deras teman. Du kan kika in videon på Youtube nedan och även lyssna in ”96 (Deluxe)” på Spotify nu!