Foto: Patricia Reyes

Cherrie, LadiesLoveHiphop & YEAR0001 klara för Red Bull Music Festival Stockholm

Cherrie, LadiesLoveHipHop, Year0001, Guleed, Jelassi, K27, Timbuktu & Chords är några av namnen på Red Bull Music Festival. Se hela spelschemat här

Tidigare i år presenterades Red Bull Music Festival som äger rum i Stockholm den 5-8 juni. Hela  86 artister är delaktiga på olika ställen i Stockholm. Programmet rymmer hela tio event med en mix av soul, jazz, R'n'B, hip hop, house och techno.
Red Bull Music Festival Stockholm presenterar en skara av artister och klubbkvällar som visar på bredden och det mångfacetterade utbud som Stockholm i dag erbjuder – alltifrån legendariska musiker till hyllade DJ’s. Festivalens kärna är att inspirera till att upptäcka ny musik och nya sammanhang, vare sig det är jazzexkursioner, hip hop-karaoke eller techno som improviseras fram. Till den här festivalen köper besökaren inget traditionellt festivalpass då varje event är en egen upplevelse i sig och fem av tio har fri entré!
Under de fyra dagarna består festivalens line-up av bland andra Cherrie och vänner som skapar ett blockparty i Hornstull, samt musiklabeln Year0001 som tar över Obaren. Dessutom kurerar LadiesLoveHipHop Hornhuset, Little Jinder bjuder på en exklusiv allsångskonsert och Timbuktu & Chords sjunger karaoke. Cherrie & Friends blockparty kommer bjuda på en imponerande skara artister och hemliga gäster. Bland gästerna ser vi Guleed, K27, Showit samt Amr Badr och Filip Hunter.
LadiesLoveHipHop är arrangörerna som tar över hela Hornhuset och sätter kvinnorna i fokus. Dit bjuds artister som Bbymutha från USA, svenska Jelassi samt DJ's som Eka Scrath, Håll Käften & Dansa, Ladieslovehiphop, LilShiit & Niyat samt sångerskan Mona. Year0001 har en egen kväll som döpts till RIFT där både nytt och välkänt dyker upp. Då hörs gästinhopp från medlemmarna Ecco2k och Thaiboy Digital. Red Bull Music Festivalen avslutas med en stor dagsfest på TAK + SUS där klubbarna Sky City, Takt och Love Potion gemensamt kurerar ett program för att sammanfatta festivalen och hylla kreativiteten.
Biljetter börjar säljas den 17:e april – schema, line-up och biljettlänkar finns här:

RED BULL MUSIC FESTIVAL SCHEMA

Ons 5 juni: Hip Hop Karaoke med Timbuktu & Chords @ Södra Bar 17.00 – 03.00
När två av landets största profiler inom hip hop slår sina kloka huvuden och musikhjärtan ihop så har vi vant oss vid att de levererar storverk. Oväntat nog handlar det inte alltid om att producera nya beats och verser när duon möts. Timbuktu och Chords har länge närt en passion för karaoke och vad passar bättre än att sammanföra duon med rutinerade klubben Hip Hop Karaoke Stockholm på Södra Bar. 

 

Ons 5 juni:Följa John - en kväll av improviserade duetter @ Vasateatern 19.00
Amanda Lindgren, Bård Ericsson, Emmanuel Hailemariam, Harald Björk, Janne Schaffer, Joel Lyssarides, Jonna Löfgren, Mattias Ståhl, Maxida Märak, Michael Blair och My Hellgren.

Ons 5 juni:Studio Barnhus 10 år @ Cirkus 22.00 – 05.00 
Studio Barnhus A/V show med Studio Barnhus Allstars.
Studio Barnhus firar 10 år som skivbolag och kollektiv och gör det med att förvandla anrika Cirkus till en klubbkväll med extra allt och självklart med att samla så många vänner och kollegor som möjligt är. 

 

Tor 6 juni: Cherrie & Friends Blockparty @ Hornsbruksgatan, Hornstull 16.00 - 22.00 
Amr, Cherrie, Filip Hunter, Guleed, K27, Showit m.fl.
Sveriges okrönta R&B-drottning bjuder in hiphop-scenens just nu tyngsta namn till en gratis kvartersfest i Hornstull. Cherrie har sedan sin debut 2015 förtrollat Sverige och världen med sin röst och sin historia. Nu bjuder hon in artister som hon samarbetat med och som inspirerat henne och alla är välkomna att delta på festen. Scenen kommer intas av hennes hyllade bror K27, samt finbesök från Rosengård i form av Malmös just nu mest omtalade rappare Guleed. Missa inte en stjärnspäckad musikupplevelse och det perfekta sättet att spendera nationaldagen på.

 

Tor 6 juni:House of LadiesLoveHipHop @ Hornhuset 21.00 - 03.00
Bbymutha, Eka Scrath, Håll Käften & Dansa, Jelassi, Ladieslovehiphop, LilShiit & Niyat, Mona.
LadiesLoveHipHop firar 5 år av fester och oförglömliga nätter med att styra dansgolven och festerna med tjejer i fokus och den här kvällen är inget undantag. LadiesLoveHipHop är mångfacetterade i sina ambitioner vilket deras klädlinje tillsammans med Siv & Åke illustrerade. Den här kvällen är det det fullt fokus på musiken och Hornhusets tre våningar blir en hyllning till musiken de älskar. På Hornhuset har dom adderat en mängd favoritartister och dj’s som rutinerade amerikanskan BbyMutha och svenska hypade nykomlingen Jelassi. 

 

Tor 6 juni: Circle Of Live @ Färgfabriken 19.00 - 03.00
Amp Fiddler, Boelja, Dorisburg, Johanna Knutsson, Matt Karmil, Sebastian Mullaert.

 

Fre 7 juni:Allsång med Little Jinder @ hemlig plats 19.00 – 21.00
Little Jinder gör en allsångskonsert för hardcore fans. Det här blir ett avslut på albumtrilogin och ytterligare ett sätt att säga farväl till projektet Little Jinder. Det började med singelsläpp i England för mer än tio år sedan med en charmigt stökig attityd. Genombrottet kom några år senare när hon växlade över för sång på svenska och lät popreferenserna skina igenom. Tre album fick vara nog och nu har hon aviserat att det är dags för något nytt. Som den passionerade älskaren av allsång är det inte mer än rätt att hon ska ha sin egen kväll omgiven av sina största fans. 

 

Fre 7 juni:Danny Krivit + Tony Humphries + Colleen Cosmo Murphy @ Tjalans 14.00 - 02.00
Fre 7 juni: Year0001 - RIFT @ Obaren 20.00 - 02.00 

 

Ecco2k (LIVE), Femi, Lokey, Oli XL, Quiltland, Thaiboy Digital (LIVE), Toxe.

 

 

Lör 8 juni:Sky City x Takt x Love Potion @ TAK + SUS 13.30 – 00.00
Aurora Halal, Cymande (LIVE), DJ Clea, Donna Leake, Jac the Cat & Beniwasta, Jenny Seth & 1oo Sven, Lauren Hansom, Lil’ Louis, Mai Nestor, Millos Kaiser, Mount Kimbie (DJ-set), Parallax Deep, Polanco & Hugo + TAKT residents.