Red Dead Redemption släpps för moderna konsoler

Efter år av rykten, påstådda leaks & uppgifter är det nu bekräftat av utvecklaren Rockstar att originalet kommer tillbaka

Efter vad som verkar minst fem år för sent kommer nu Rockstar Games Red Dead Redemption till Nintendo Switch & Playstation 4 (samt PS5, men det är samma version som 4an). Originalspelet släpptes 2010 till unisona hyllningar från både fans och kritiker, dess uppföljare släpptes 2018 och fick ännu bättre kritik. Båda spelen har nämnts bland de bästa någonsin och är Rockstars näst-bäst säljande serie efter GTA.

Det har länge ryktats om att en remake för RDR skulle vara i utveckling inom den mer avancerade spelmotorn till RDR2. Det verkar dock tyvärr inte vara fallet, då spelet vi får nu är en simpel "port" av företaget Double Eleven, där det egentligen är samma spel som det från 2010 i ny förpackning. Detta har skapat stor besvikelse bland fans, vilket visar sig i den stora mängden dislikes på spelets officiella trailer (som du kan se ovan).

Spelet lanseras den 17:e augusti. Versionerna kommer även att innehålla den icke-kanoniska enspelarkampanjen Undead Nightmare där John Marston ställs mot horder av zombies. Red Dead Redemption kommer att kosta cirka 530kr i Nintendo eShop och PlayStation Store, medans fysiska versioner förväntas dyka upp den 13:e oktober.