Bara några månader har gått sedan Ricky Rich levererade debutalbumet RICO SUAVE. Nu fortsätter han på högsta växeln när han släpper den helt nya singeln ”BARCELONA”. Och vad är egentligen somrigare än just ett soligt Barca? Låten är en självklar sommarlåt som för oss till varmare breddgrader. Det blir även en uppföljare till Ricky Rich senaste samarbete med tyska Dardan på populära singeln ”ON FIRE”

”BARCELONA är en riktig sommarhit, och kombinerar soundet jag slog igenom med i Sverige tillsammans med det nya mer utvecklade soundet som har kommit fram de senaste åren,” säger Ricky Rich om ”BARCELONA”. 

När Ricky Rich släppte debutalbum RICO SUAVE tidigare i år, blev det ett efterlängtat projekt för de fans som följt artisten sedan hans debut-EP Mitt Liv med Miklo & Tusenfalk 2017. Nu avslöjar Ricky dessutom att hans lyssnare kan förvänta sig mycket mer från honom framöver: 

”RICO SUAVE var det första riktiga album jag släppt. Att få bygga upp ett koncept och verkligen nöta sig in i det var riktigt roligt. Direkt efter var det bara att hoppa in i studion igen och börja jobba fram massa nytt. Nu kommer det en hel del som följer upp albumet och jag längtar tills alla mina fans får höra vad som finns!” säger Ricky Rich.

Det senaste åren har Ricky Rich dessutom tagit ett stort steg ut på den globala musikscenen. 2021 gick nämligen en av hans tidiga hits, ”Habibi”, viral på TikTok och klättrade på listor i bland annat Tyskland, Schweiz och Österrike. Sedan dess har låten fått internationella remixer. En tysk med Dardan och Zuna samt en Albanian Remix med DJ Gimi-O. Under fjolåret gästade Ricky Rich dessutom UK-rapparna Russ Millions och Tion Wayne’s officiella ”Body (Remix)”

Lyssna på "BARCELONA" i DOPEST Playlist nedan!