Ricky Rich lämnar ett kapitel bakom sig med debutalbumet ’Rico Suave’

Lär känna Ricky Rich alterego ’Rico Suave’

Under våren har vi blivit introducerade till Rico Suave, karaktären som gett namn till Ricky Rich's debutalbum. Ett alter ego vars lustfyllda livsstil fått genomsyra skivans sound. Han är en symbol för den “lavish lifestyle” som många strävar efter att leva, utan att se de riktiga konsekvenserna. Genom albumet slits vi mellan familjemannen Ricky Rich som har fötterna på jorden och spenderar tid med de viktigaste i hans liv - och Rico Suave som älskar allt lyxigt och bara lever för dagen. 

”Rico Suave är ett alter ego som växt inom mig. Han har varit en del av mig genom min karriär. Rico Suave symboliserar allt som kommer med en lyxig livsstil. En del av mig hatar den personligheten, en annan del av mig älskar den. Även om Rico Suave kan symbolisera frihet, så finns en problematik med honom. Hans lycka är bara för stunden - medan hans problem är permanenta. Så, han är en del av mig som jag vill ska försvinna. Efter albumet lämnar jag honom bakom mig,” berättar Ricky Rich.

Ricky Rich fortsätter;

“Jag vill att mina lyssnare ska förstå att glorifieringen av en lyxig livsstil inte är så nice som det låter. Många där ute drömmer om att leva det som Rico Suave lever. Jag har levt det livet. Det kanske var nice för stunden, men det är inte något du ska sträva efter - för det finns så mycket nackdelar. Mitt mål är att lyssnarna ska förstå att det är värt att sträva efter nåt långvarigt i livet.”

Rico Suave blir Ricky Rich debutalbum, och följer upp minialbumet Highs & Lows från 2020. Han har värmt upp inför släppet med singlarna “Young 22” och “Qué Te”. Albumet består av totalt 10 spår och inkluderar även en feature från vännen och skivbolagskollegan Jireel på den medryckande singeln "Mon Ami" som snabbt sätter sig på hjärnan. Med debutskivan Rico Suave, vill Ricky Rich stänga ett kapitel - och öppna ett nytt. “Ha höga förväntningar för det kommer sounds folk inte hört förut,” säger Ricky Rich om framtiden.  

Lyssna på Rico Suave nedan!